Здравље Издвајамо

НАЈМОЋНИЈИ ПРИРОДНИ АНТИБИОТИК: Убија сваку инфекцију у организму!(РЕЦЕПТ)

Славни лекар Ричард Шулц откиро је рецепт који је назвао Супер-тоник, јер помаже лечењу многих стања. Тинктуре су једни од најбољих природних лекова, пре свега зато што извлаче и чувају у себи све оно најбоље из биљака. Са друге стране, веома су јаке, па их треба пажљиво користити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако у тинктуре обично иде алкохол, знајте да је и јабуково сирће савршен растварач ако желите да направите тоник тинктуру. Не само да је 100% нетоксичан, већ има и многе здравствене предности:

Помаже регулирасању киселости организма

– Помаже пробавном тракту – ако је јабуково сирће органског порекла и нефилтрирано, садржаће симбиозу пријатељских колонија бактерија и гљивица које су одличан пробиотик

– Сирћетна киселина има снажно антимикробно деловање и показало се да смањује холестерол и помаже код осетљивости на инсулин

– Јабучна киселина која је антифугална, антибактеријска и антивирусна, такође помаже производњу енергије која повећава ментално и мишићно функционисање

Јача имуни систем

Славни лекар Ричард Шулц откиро је рецепт који је назвао Супер-тоник. Он наглашава да је потребно да користите састојке органског порекла или да их сами узгајите, како бисте извукли све позитивне ефекте.

Састојци: Свежа хабанеро папричица (или најљућа коју можете да нађете), главица белог лука, главица црвеног лука, корен ђумбира, корен рена и нерафинисано јабуково сирће.

Припрема: Овај тоник се припрема као и све тинктуре: траве ставите у посуду, прелијте јабуковим сирћетом, онолико колико је потребно да све биљке буду потопљене.

Затим ољуштите и ситно исецкајте поврће, па ставите све састојке у велику стаклену теглу и потпуно покријте јабуковим сирћетом, тако да сирће плива три прста изнад нивоа биљака и поврћа. Поклопите и држећи поклопац на месту протресите тоник тако да се измеша.

Оставите тоник да стоји на тамном месту бар две до шест недеља. Што дуже стоји, биће јачи, а повремено га и поново протресите.

Цеђење

Због лакшег чувања и једноставног коришћења, процедите тинктуру. Требаће вам лабава тканина – газа или неке марамице, велика посуда и цедиљка од нерђајућег челика која се уклапа у величину посуде. Ако немате такав „алат“, можете ставити крпу преко отвора тегле и сипати док сва течност не изађе, али доста ћете изгубити.

Ставите цедиљку у посуду и прекријте цедиљку газом. Излијте садржај тегле у цедиљку. Узмите нешто чиме ћете притиснути мешавину да преостали сокови изађу.

Тоник можете сипати у мале тегле или можете вратити у велику, претходно испрану. Затамњена боца је њабољи избор, јер смањује штету од светла. Чувати на тамном, хладном месту. Остатке биљака и поврћа можете да замрзнете или додати супама и другим јелима.

Дозирање

Након што је тоник спреман, можете га почнете са свакодневном употребом, или га користите по потреби – за бољу пробаву, имунитет и лечење разних болести. Запамтите, испијате јако моћне траве и зачинско биље, тако да ће и укус бити такав, па можете додати мало природног меда. Побрините се да пијете доста воде током дана.

Једна чашица од 20-30 мл ће бити довољна. Међутим, ако се борите против тешких инфекција, можете узети до 5 или 6 доза дневно.

Извор:Београд.ин