Здравље Издвајамо

НИЈЕДАН ЛЕК НЕ ПОМАЖЕ КАО ОВАЈ: Узмите га само једном и излечите ваше бубреге, панкреас и јетру

Лек који може излечити бубреге, панкреас и јетру је ништа мање ни више него зачин који се веома често употребљава у кухињи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај зачин је главни састојак у многим јелима. У питању је коријандер, он је одличан за лечење многих болести а има и непогрешиву арому.

Он се, пак, увек везује за кување јер се често користи приликом припреме меса и супа. Овде међутим можете видети како да га употребите за рецепт који ће излечити многе болести вашег тела, заиста је једноставан за прављење, те ћете се покајати ако не испробате.

Коријандер садржи велику количину уља која су одлична за пробавни систем. На овај начин коријандер смањује ниво киселине коју производи храна а која има велик утицај на тело. Коријандер такође садржи доста хранљивих материја, минерала и витамина А,К,Б,Ц,Е.

Најзначајније предности коријандера:

Представља одличан диуретик. Служи сврси приликом решавања било ког проблема са бубрезима, попут камена у бубрегу. Стимулише рад јетре и поспешује пробавни процес.

Лечи дијареју пошто је одличан за елиминисање бактерија и инфекција. Елиминише масти које су накупљене у телу. Снижава холестерол.

Лечи чиреве на и у устима јер има антимикробно и антисептичко дејство. Смањује ниво шећера у крви. Елиминише коњуктивитис.

Побољшава вид и спречава очна обољења, што се може учинити испирањем очију водом са коријандером.

Састојци

  • 1 мања главица белог лука
  • 1/2 чаше бадема или индијских орашчића
  • 1 чаша лишћа свежег коријандера
  • 2 кашике сока лимуна
  • 6 кашика маслиновог уља
  • морска со

Припрема

Коријандер и уље добро самељите у блендеру. Додајте остале састојке и мељите, док не добијете глатку смесу. Ако је потребно, додајте мало воде.

Сада када знате можете почети да примењујете овај зачин чешће.

Садржај овог чланка, укључујући лекарска мишљења и било коју информацију везану за здравље служи искључиво за информисање и не треба се сматрати за специфичну дијагнозу или план лечења од стране било ког појединца.

Коришћење овог сајта и овог чланка не ствара однос доктор-пацијент. Увек потражите директан савет сопственог доктора у вези са било којим питањима или проблемима који се тичу вашег или туђег здравља.

 

Извор: Wебтрибуне.рс