Издвајамо Регион

АМФИЛОХИЈЕ ИСПРОЗИВАО МИЛА И ЊЕГОВ РЕЖИМ: Уместо да се поклоне невиним жртвама, они се клањају терористима и НАТО!

Митрополит црногорско приморски Амфилохије оптужио је Мила Ђукановића и његов режим да се одричу оног што је најсветије у Црној Гори било и остало. Он је са свештенством на градском гробљу Брдишта у Тивту служио помен Марку Аврамовићу, припаднику 63. падобранске бригаде и Драгану Бјелановићу припаднику МУП-а који су страдали током НАТО бомбардовања из Србије и Црне Горе

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Помену су присуствовали чланови породица Марка Аврамовића и Драгана Бјелановића, председница СО Котор Драгица Перовић, представници тиватских политичких странака, Удружења ветерана 63. Падобранске бригаде и Уније за војну неутралност Црне Горе и чланови тиватског ОБНОР-а који су положили венце на гробове Аврамовића и Бјелановића.

– Садашња власт у Црној Гори се одриче оног што је најсветије у Црној Гори било и остало. Ова власт пљује на мученичку крв Драгана Бјелановића, Марка Аврамовића и свих оних који су живот свој положили за веру. Власт пљује на гроб краља и господара Црне Горе Николе Првог Петровића, на живот св. Петра Цетињског којег се одрекла. Одрекла се и Петра Другог и тако оскрнавила светињу гроба његовог. Није онда ни чудо што се ова идеологија која влада, а коју  називам брозоморном, монтенегријском и утемељеном на дукљанској митологији, одрекла Косова и Метохије. Албанци су частан народ о којима је најлепше странице писао војвода Марко Миљанов. То је народ који ми поштујемо, волимо и са којима нас је Бог упутио да живимо и делимо, Косово није предато овом народу већ злочинцима и терористима затрованим идеологијама, идејама и духом братоубилаштва и богоубилаштва на КиМ – истакао је митрополит црногорско приморски .

Уместо да се поклоне, додаје је Радовић, невиним жртвама, они се клањају и служе онима који су изазвали братоубилаштво на КиМ. Они су носиоци тираније над Европом. Није НАТО пакт Европа. НАТО је одрицање од истинске и праве Европе.

– Не може овакво понашање власти донети ни напредак ни ништа добро. Они откопавају темеље истинске и праве Европе. Уместо да Црна Гора као што је то чинила кроз векове буде сведок пред Европом, слободе и достојанства, као што је то урадила 1941. показујући антифашизам, она се клања терористима. НАТО терористе проглашава ослободиоцима, убице спаситељима – истакао је у беседи на гробу Марка Аврамовића митрополит Амфилохије.

 

Извор: ИН4С