Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ ДОНЕО НЕОЧЕКИВАНУ ОДЛУКУ: Одох у пензију!

Актуелни председник Србије Томислав Николић је преломио – 31. маја подноси захтев за пензију, пише „Курир“ и додаје да то да не значи да ће он рећи збогом и политици.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николић тврди да још није извагао, нити се договарао да ли ће и коју функцију добити после мандата, али једно је сигурно – пензија му не гине, додаје лист.

„Испунио сам све услове за пензију, једино ме још функција држи. Понећу захтев већ 31. маја, чим ми истекне мандат. Имам 65 година и 45 година, цео живот радим, изузев периода служења војног рока“, изјавио је Николић за „Курир“.

На питање да ли то значи да ће се повући и из политичког живота, Николић каже: „То не значи да ћу ићи у политичку пензију, засад само старосна“.

Он није хтео да открива све своје планове.

„Курир“ пише да одлазећи председник не мора много да брине за финансије – може да речуна на месечну пензију од најмање 104.000 динара, што је 80 одсто од његове тренутне плате од око 130.000.

Николић ће и након истека мандата моћи да ужива у привилегијама, наравно, уколико не уговори неку политичку функцију, додаје лист.

Он има право на канцеларију, саветника и секретара, обезбеђење, аутомобил, статус почасног председника, дипломатски пасош…

Према закону о председнику, он шест месеци након завршетка мандата прима пуну председничку плату, а тај период може, на захтев, да се продужи на годину дана, наводи „Курир“.

 

Извор: Танјуг