Издвајамо Свет

ПАНИКА У ВАШИНГТОНУ: За 24 сата НЕСТАЛО 14 ДЕВОЈАКА (ВИДЕО)

Страхује се да би нестале девојке могле бити жртве трговине људима због чега су грађани затражили веће ангажовање полиције и Министарства правде

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Вашингтону је настала паника међу становништвом црне пути зато што масовно нестају црне девојке. Медији извештавају да је вашингтонска полиција увек на друштвене мреже окачила податке о несталим особама, а недавно су почели су да користе Твитер за сваки хитан случај.

Грађани су већ почели да по друштвеним мрежама спекулишу како су девојке највероватније жртве трговаца људи пошто нема доказа да серијски убица хара државом.

– Уколико је више људи свесно нестанка, то значи више очију за нас напољу – рекла портпаролка вашингтонске полиције Алејна Герц.

Од тог тренутка на друштвеним мрежама нашли су се подаци скоро 200 несталих особа – од којих су велики број деца и жене. Највећу панику изазвало је то што је за 24 сата, од четвртка до петка пријављен нестанак чак 14 девојака црне боје коже.

Из полиције тврде да овај податак није потпуно тачан и да је у питању нестанак 14 особа у више од недељу дана, али је у сваком случају чак и то забрињавајући број људи којима породица не може да уђе у траг.

– Да је 14 белих девојака из предграђа Лонд Аљенда нестало мислите ли да би Фокс њуз извештавао о томе овако благо – гласи један од твитова.

Бес који се створио на друштвеним мрежама натерао је вашингтонског званичника Тајрона Вајта да одржи градски састанак у среду. У четвртак је послато писмо Федералном истражном бироу (ФБИ) и Министарству правде тражећи од Џефа Сешнса и Џејмса Комија да се посвете истрази несталих особа у Вашингтону.

Из полиције на ово наводе да је у 2017. био 501 случај нестале деце, да је већина решена, као и да се углавном радило о покушајима бекства.

– Немамо индикација да верујемо да младе девојке у Вашингтону постају плен трговаца људима у великом броју – изјавио је Џејмс Коми на конференцији за медије.

Извор:СрбијаДанас.цом/Б92