Издвајамо Спорт Србија

ПОЛИТИЧАР ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Eво шта је прави разлог СУНОВРАТА Новака Ђоковића!

Шта се дешава са Новаком Ђоковићем, ребус је који покушава да реши читава планета. Некада најбољи тенисер света у последњих годину дана је непрепознатљив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Од освајања Ролан Гароса прошле године каријера Ђоковића је у силазној линији, закључно са поразом од Аустралијанца Ника Кирјоса у Акапулку.

За многе, одговор на ребус је Новакова потпуна промена режима исхране и прелазак на веганство, због чега је изгубио добар део мишићне масе. Други виде узрок оваквог стања у породичним проблемима о којима је Новак причао средином прошле године, након пораза на Вимблдону.

Пре неколико дана посланик ДС у скупштини Војводине Амир Бислими је изнео тврдњу да Новакова супруга Јелена не разговара са његовим родитељима Дијаном и Срђаном.

У прилог овој тези да у породици Ђоковић не штима све идеално је и видео који је недавно објављен после тренинга у Монте Карлу када се чуло како Јелена критикује Новака.

Некадашњи селектор Србије Богдан Обрадовић један је од људи који су најзаслужнији за Ђоковићеве највеће успехе у каријери, пошто је био уз њега још од самог почетка. Сада српски стручњак нема никаквог утицаја на његове резултате и поручује да уколико Новак жели да поврати форму с којом се умешао међу легенде овог спорта, потребно је да у најближе сараднике уврсти оца Срђана и њега.

– Чињеница је да му је неопходна дубока, дебела и широка анализа низа ствари. Пошто је Ђоковић сам свој господар и најбоље зна шта треба да уради, ја сам спреман да му помогнем – рекао је Обрадовић.

На који начин можете да му помогнете?

– На животни, тениски, кондициони, на начин размишљања и промене истог, на атмосферу која се створила око њега… Када имате неку врсту оваквих проблема, морате да се вратите својим коренима! Помоћ му је неопходна. Много пута се на мене љутио зато што сам му директно истицао ствари које нису биле добре. Увек сам му желео најбоље и Ноле одлично зна колика је моја љубав према њему.

Шта је конкретно Ђоковићев проблем?

– Новаку све комплетно представља проблем. Ту мислим на уклапање у нови живот, о којем је и он често говорио. Нове перспективе, мотиви и жеље да уклопи најближе заједно с професионалним наступима, приоритети, фокус и концентрација на терен. То све мора да ради кроз причу и разговоре с људима од великог поверења. Убеђен сам да имам одговор на све! Пре много година сам заједно с његовим оцем Срђаном решавао све те проблеме. Новак те људе као што смо Срђан и ја мора да врати у свој тим.

Да ли то значи да се Новак удаљио од оца?

– Не знам да ли се удаљио од породице. Понављам, убеђен сам да Срђан и ја заједно с његовом рођеном браћом све проблеме можемо да решимо. Нисам у репрезентацији и немам прилику да му помогнем, осим уколико ми он сам не тражи помоћ. Моја врата су Новаку широко отворена! Колико њега боли пораз од Кирјоса, толико боли и мене.

Да ли овај пад у његовој каријери везујете за Пепеа Имаза?

– Ово што се дешава повезано је с хиљаду фактора. Ако довучете праве људе око себе, они могу све да реше. За доброг математичара не постоји нерешив задатак. Ја сам тај математичар.

Да ли то значи да око Новака нису прави људи?

– Марјан Вајда, Гетхард Грич и Миљан Амановић јесу прави људи – закључује Обрадовић.

Извор:Курир спорт