Занимљивости Издвајамо

ПОУЧНА ПРИЧА! ПОМОГАО ЈЕ СТАРИЦИ ДА ЗАМЕНИ ПРОБУШЕНУ ГУМУ: Кад је дошао кући, сачекало га је изненађење…

Љубазност према странцима је данас веома редак случај! Некада се разочарамо у људе, а некада нас неко изненади својом добротом.

Погледајте шта се догодило овој старијој жени која је имала проблем са својим аутомобилом!

Човек је возио сеоским путем и видео старицу чији је аутомобил стајао на путу. Чинило се да је жена у проблему те је стао да помогне. Међутим, жена се уплашила човека који јој се приближавао. Да ли ће је он повредити?! Зашто би јој неко тек тако притекао у помоћ? Ипак је одлучила да га пусти да погледа њену гуму која се испумпала јер она није знала шта да ради…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Овде сам да вам помогнем госпођо!“, рекао је човек и пре него што је старица схватила шта се дешава, он је из свог аутомобила донео резервну гуму и бацио се на посао.

Старица му се захвалила и понудила се да му плати. Наравно, он није ни очекивао да наплати такву врту услуге. Уместо тога рекао јој је: „Следећи пут кад видите некога да је у невољи, помозите му. Само се сетите Брајана Андерсона и сматрајте да сте ми вратили услугу“.

Након тога човек је отишао, а жена је остала импресионирана његовом великодушношћу, толико да је скоро осећала вртоглавицу. Одвезла се око пола миље даље до оближњег ресторана.

Људи су је поздрављали са осмехом на лицу. Конобарица јој је понудила пешкир да осуши косу, јер је покисла. У том тренутку је жена приметила да је конобарица у касној трудноћи. Иако је вероватно била исцрпљена, конобарица јој је деловала као најдивнија особа на свету.

Старица је наручила лимунаду и брзо ју је попила. Онда се сетила Брајана Андерсона. Лимунаду је платила 100 $, док је конобарица растињавала новац, она је изашла из локала и одвезла се.

Оставила је поруку за конобарицу на салвети: „И ја сам била у проблему и неко веома љубазан ми је помогао на начин на који ја сада теби помажем. Запамти то кад будеш видела некога коме је потребна помоћ. „Када је конобарица погледала боље, у салвети је било још 4 новчанице од по 100 долара.

Конобарици се завртело у глави. Са бебом која долази следећег месеца, то би било напорних неколико недеља. Она је сложила новац и ставила га у џеп и завршила своју смену.

Неколико сати касније, конобарица се коначно вратила кући после дугог дана. Легла је у кревет поред свог мужа који је био у полусну. Размишљала је о томе колико су они заправо срећни и рекла: „Волим те, Брајане Андерсон!“

 

Извор: Курир