Издвајамо Србија

ПРЕМИЈЕРКА СРПСКЕ: Изебеговић највећи проблем не само у БиХ, него и у целом региону!(ВИДЕО)

БАЊАЛУКА – Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изебеговић највећи проблем не само у БиХ, него и у целом региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изетбеговић покушава да прикаже да сви проблеми стоје у Републици Српској, што је „апсолутно неприхватљиво“, казала је она.

„Иза тога што покушавају да (председника РС) Милорада Додика, СНСД, политику коју он води и институције Републике Српске прикажу као неког ко изазива неред или хаос, скрива се једна друга чињеница – да су те ствари на које се они позивају много горе у Федерацији БиХ“, оценила је Цвијановићева оценивши да је то класична замена теза. „Политичко Сарајево“ покушава да прикаже како Дејтон не функционише, јер је незадовољно решењем које су Дејтонским споразумом добили и никако не може да преболи то што постоји Република Српска, додала је она.

„Република Српска је свих ових година показала много више функционалности него било који други ниво власти и колико год нас нападали ми знамо да је то тачно. У Српској постоји апсолутна функционалност и апсолутна повезаност и координација свих институција“, казала је Цвијановићева. Енитетске владе би требало да буду мотор кретања јер заједнички могу да реше многа животна питања, рекла је и нагласила да је добра сарадња РС и ФБиХ кључ за напредак.

Цвијановићева је изјавила и да ће владе РС и ФБиХ 9. марта одржати заједничку седницу, на којој ће бити речи о неколико суштинских тема, међу којима је и усаглашавање законодавства.

О санкцијама САД према Милораду Додику, премијерка је рекла да су оне велика грешка и непотребна ствар одлазеће америчке администрације.

„Они су врло лично схватили неке ствари и кренули да се обрачунавају због тога што лично нису успели да постигну оно што су овде хтели да постигну. Тражили су од нас разне уступке, ја сам сведок многих ствари које су тражене од председника Додика, за које је он рекао да апсолутно не долазе у обзир. Зато су дошле санкције“, навела је Цвијановићева.

Извор:Курир.рс