Издвајамо Свет

РОТШИЛД ПРИЗНАО: Ништа не иде по плану, НОВИ СВЕТСКИ ПОРЕДАК се руши!

Лорд Џејкоб Ротшилд је признао да његове наде за Нови светски поредак не иду по плану, наводи се у прошломесечном извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у извештају РИТ Цапитал Партнерс, упркос краткорочној добити од стране компаније, дужи период финансијске кризе се промаља у Ротшилдово царство, и тако и на целу планету.

Ротшилд је упозорио акционаре: “У овом тренутку преокрета и неизвесности… Пред нама и могао бити период када је избегавање ризика приоритет колико и потрага за добити.“

Изабрана реч инвестиционог банкара “период“, чини се да указује на долазећи пад у профитабилности, иако је у последњих пет година фонд остварио добит од преко 1 милијарде евра.

Према извештају, Ротшилд и његова веома моћна породица имају интерес у очувању њихове имовине. “РИТ Цапитал Партнерс је инвестициона компанија која се налази на Лондонској берзи. Њена нето актива је порасла са 280 милиона фунти 1988. године на преко 2,7 милијарди фунти данас. РИТ-ом председава лорд Ротшилд, чијој је породици у интересу да задржи значајан број акција“, наводи се у извештају.

Ако фонд, чија је вредност стално висока, изненада опадне, заједно са њим ће пасти и велики део богатства које ужива породица Ротшилд. Ипак, и такви падови би тешко изненадили породицу која контролише велики део светског богатства и има умешане руке у готово све светске банкарске институције, укључујући и Федералне резерве, како неки наводе.

Изјава председавајућег наставља са оним што би неки рекли да је кобан и неизвестан поглед на будућност. “Од последњег Светског рата, уживали смо у неких 70 година стрпљиво уређене међународне сарадње, која је сад у опасности“, очигледна референца на Брегзит и референдум у Великој Британији да се повуче из Европске уније.

“Насупрот овој дубоко забрињавајућој геополитичкој ситуацији“, написао је он, како би нагласио потенцијални Трећи светски рат ако се сиријски конфликт настави, “могло би се указати на низ позитивних инвестиционих фактора“.

Позивајући се на многе изјаве актуелног председника САД-а, лорд Ротшилд је рекао да се нада да ће корпорације добити предах у наметнутом владином приходу. Предложене пореске олакшице за компаније и појединце су биле повољна промена политике за портфолио његовог фонда.

Понављајући позив председника Трампа за дерегулацију, Ротшилд је такође наводно био задовољан “реформама регулисаног система“. Исто тако, задовољан је и Трамповим позивом на експоненцијално повећање потрошње на америчку саобраћајну инфраструктуру.

Мешутим, Трампов позив за “повећање у фискалним и инфраструктурним трошковима… долази касно у пословном циклусу, када је тржиште рада близу потпуне запослености“, што значи да нема прогнозе непосредних повраћаја на инфраструктурне потрошње које су предвиђене у будућности.

Банкарски и финансијски барон се такође жали на то што су “плате повећане за око 4% у последњих неколико месеци“, фактор који утиче на крајњи резултат за сваку компанију. Он је такође навео да ће на стање фонда такође утицати раст каматних стопа.

“Процене су на врхунцу свог историјског опсега, инфлација се враћа, и у овим околностима, врло је вероватно да ће каматне стопе у САД значајно порасти“, рекао је он. С обзиром на то, да то каже човек чије породичне везе и финансијски партнери контролишу Федералне резерве, онда би све ово требало озбиљно узети за разматрање.

 

Извор: Wебтрибуне.рс