Србија

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ГЛУМЦА МЛАДЕНА НЕЛЕВИЋА: Срби су 1918. окупирали Црну Гору!

Глумац Црногорског народног позоришта Младен Нелевић недавно је исказао став да су Срби окупирали Црну Гору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку који је забележен приликом снимања серије „Божићни устанак“, у којој Нелевић тумачи лик Тодора, глумац каже:

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„, објашњава Нелевић у официјелном снимку о серији, додајући да у Црну Гору тада долази 3.000 хиљаде српских војника, допремају се топови, а лик којег Нелевић тумачи треба да се од тога брани.

Серија „Божићни устанак“ у продукцији Јавног сервиса и режији Жељка Сошића изазвала је изузетну пажњу јавности због контроверзне тематике и прати је недвосмислена осуда јавности због кривотворења историјских чињеница, наводи портал Ин4С.

Овај портал међутим наводи да је серија препуна „невероватних конструкција“, и подсећа да је стручни консултант за историјска питања, историчар Новак Аџић, саопштио да даље не жели да учествује у том пројекту и да нема ништа више с том серијом.

До сад су емитоване двије епизоде које, по мом суду, вријеђају и негирају историјску истину о Црној Гори и Црногорцима ондашњег времена. Захтијевам да се убудуће, у наредним епизодама поменуте серије, моје име избрише као стручног консултанта за историјска питања, јер у овој серији, очигледно имагинација и лична пројекција и доживљаји аутора сценарија, нијесу подударни са оним како је било договорено и предвиђено кад је, прије пар година, уважени редитељ и сценариста тражио од мене да будем ангажован на овом пројекту, на којем сам, иначе, на себе преузео улогу учитеља и снабјевача докумената итд“, навео је Аџић у образложењу, а преноси Ин4С.

Младен Нелевић је који је рођен 13. јануара 1957. године у Зеници. Старија публика памти овога глумца као легендарног професора из представе Сарајевска аудиција. Млађе генерације су га упознале кроз ликове у гледаним ТВ серијама Војна академија и Будва на пјену од мора.

 

Извор: Kurir.rs