Русија

Стара, али УБИТАЧНА РУСКА подморница још увек је страх и трепет, због једног ДЕТАЉА! (ВИДЕО)

Aтомска руска подморница „Ајкула“ развијена средином ’80-их година, чак 30 година касније превазилази америчке пандане, пише бивши наставник мировних снага у Кини Себастијан Роблин у свом чланку за Нешенел интерест.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Роблин каже да су руске подморнице много тише од америчких. Анехоичне плоче којима је подморница обложена споља и изнутра омогућавају да се значајно смањи бука коју производи подморница, а дренажни одводи у спољној облози имају клизне поклопце који ублажују звукове.

Аутор тврди да ова побољшања чине подморницу класе „Ајкула“ много тишом чак и од побољшаних америчких подморница класе „Лос Анђелес“. Тренутно у америчкој војсци има 43 подморница овог типа.због једнодКао доказ ових тврдњи Роблин наводи чињеницу да су 2009. године руске подморнице могле неопажено да приђу источној обали САД, а три године касније подморница „Ајкула“ била је неопажена месец дана у Мексичком заливу.

Као закључак аутор наводи да сви ови случајеви само потврђују хитну потребу за побољшањем противподморничке одбране САД

Као доказ ових тврдњи Роблин наводи чињеницу да су 2009. године руске подморнице могле неопажено да приђу источној обали САД, а три године касније подморница „Ајкула“ била је неопажена месец дана у Мексичком заливу.

Као закључак аутор наводи да сви ови случајеви само потврђују хитну потребу за побољшањем противподморничке одбране САД.

https://youtu.be/b6vHQXJguDs

Извор: rs.sputniknews.com