Издвајамо Свет

СВЕТСКИ РАТ НА ТВИТЕРУ! Турски хакери срушили налоге и оставили ОВЕ поруке(ФОТО)

Бројни налози на Твитеру, укључујући и налоге организација међународне помоћи, новинских агенција и политичких субјеката, хаковала је група која подржава турску владу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Твитови на којима се налази кукасти крст, као и хаштаг ознаке „Назиалманyа“ („НациНемачка“) и „Назихолланда“ („НациХоландија“), највероватније се односе на све већу дипломатску напетост између Холандије и Турске.

„Видимо се 16. априла“, поручује се у твитовима, што је датум одржавања референдума у Турској, на коме би грађани требало да се изјасне да ли подржавају додељивање веће власти председнику Ердогану.

Твитови такође садрже и линк ка видеу на Јутјубу који је објављен 14. марта, а који садржи неколико клипова са турским председником.

Још увек није јасно ко стоји иза овог хакерског напада.

Хаковани су налози агенције Ројтерс Јапан, Форбса, Би-Би-Сија у Северној Америци и немачког листа Ди Велт, као и налози повезани с градоначелником Бордоа и Европског парламента.

Портпарол Твитера рекао је да су они свесни проблема који је јутрос угрозио известан број налога и да су брзо лоцирали извор који је, како наводи, „био ограничен на апликацију треће стране“.

„Одмах смо укинули све његове дозволе“, рекао је портпарол Твитера.

Извор:РТ