Издвајамо Србија

ТАЧИ ДРХТИ ОД СТРАХА – ПУТИН СПРЕМА СРБЕ ЗА ДЕСАНТ НА КИМ! Шиптари дигли НЕВИЂЕНУ ПАНИКУ У НАТО ПАКТУ

Руси су Србији поклонили нове ‘мигове 29’, а сада обучавају падобранце и специјалце за напад на Приштину, тврди се у писму које је Хашим Тачи послао челницима НАТО. Стручњаци: Тачи лобира за ‘војску Косова’.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хашим Тачи, бивши шеф терористичке ОВК и председник лажне државе Косово, оптужио је руског председника Владимира Владимировича Путина да Србе спрема за десант на Приштину!

Тачи је, наиме, послао писмо генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу у ком тврди да Руси намерно и циљано наоружавају српску војску најмодернијим авионима и војном опремом. Истовремено, како наводи Тачи, Москва обучава српске падобранце и специјалце за напад на Косово (реч је, иначе, о војној вежби „Ербалет 2“ у Рјазању, коју је званично најавило руско министарство одбране, прим. аут.)!
Саговорници Информера, врсни војни стручњаци, оцењују да Тачи дизањем панике у НАТО пакту покушава да лобира за формирање такозване „војске Косова“.

‘Београд има претензије’

Тачи у свом писму тврди да Србија „још увек има претензије“ на територију јужне покрајине.

„Ми и даље остајемо снажно посвећени процесу нормализације односа између Косова и Србије. Међутим, Србија, коју Русија снажно подржава, не дели исти циљ с Косовом да постане чланица НАТО пакта. Уместо тога, Србија још има претензије на територију Косова и константно добија све више и више оружја од Русије, укључујући и руске борбене авионе ‘миг 29’. Москва истовремено обучава падобранце и специјалце из Србије за напад на Приштину“, наводи Тачи, још једном позивајући челнике НАТО да подрже трансформацију БСК у „војску Косова“.

Политички маневар
Све је то Тачијев маневар за унутрашњу употребу због приче о одлагању формирања „војске Косова“
Срето Малиновић, генерал.

Коментаришући Тачијево писмо, генерал Срето Малиновић каже да Србија не може имати претензије према својој територији која јој је међународним правним насиљем одузета.

– Косово је саставни део Србије. Војсци и снагама одбране Србије није потребна било чија помоћ да би повратила суверенитет над тим делом своје територије, али то нам и није намера. Набавка „мигова“ представља само обнављање капацитета РВ и ПВО. Ценим да је све то Тачијев маневар за унутрашњу употребу због приче о одлагању формирања „војске Косова“ – истиче Малиновић.

Албанска подвала

Слично мисли и Орхан Драгаш, директор Института за међународну безбедност, који сматра да је Косово према Уставу део Србије.

– То нису никакве претензије, него право на том делу своје територије. Без обзира на то колико је земаља признало Косово, Србија мора да спроводи сопствену политику према својој јужној покрајини. Оптужбе да Руси обучавају Србе за напад на Приштину крајње су бесмислене. Србија сада има добро обучене снаге да се супротстави било каквој агресији, али Србија никад није била агресор – закључује Драгаш.

 

Извор: Informer.rs