ТАЈНИ ВЛАДАРИ СВЕТА ОТВОРЕНО ПРИЗНАЛИ: Контролишемо све председнике САД од Картера па на овамо..! – СРБИЈА ЈАВЉА

ТАЈНИ ВЛАДАРИ СВЕТА ОТВОРЕНО ПРИЗНАЛИ: Контролишемо све председнике САД од Картера па на овамо..!

Пре свега, трилатерална комисија је настала 1973. године, делом због тога што је глобалистички план да обезбеди “слободну трговину“ налетео на грешку.

Та грешка је био председник Ричард Никсон. Он је почео да уводи тарифе на одређену робу која се увозила у САД, како би заштитио америчке компаније. Никсон, значајан манипулант у другим аспектима, скренуо је са сценарија у овом случају, и заправо започео покрет за одбијање глобалистичке визије.

Након одласка Никсона из Беле куће, Џералд Форд је постао председник, а он је изабрао Дејвидовог брата, Нелсона Рокфелера, за свог потпредседника. То је био знак да су се глобализам и слободна трговина вратили на прави пут.

Али су Дејвид Рокфелер и његов помоћник, Бежежински, желели више. Они су желели у Белој кући желели човека ког су они створили од нуле.

Тај човек је био земљорадник за кога нико никад није чуо: Џими Картер.

Преко својих медијских веза, Дејвид и Бжежински су довели Картера у центар пажње. Он је освојио демократску номинацију (1976), проширио сладуњаву поруку љубави и убрзо се нашао у Овалној соби.

Бацимо поглед на 1978. годину, другу годину Картеровог председавања. Догодио се један интервју.

То је поглед на изузетан тренутак. То је поглед на изузетну тајну– у облику разговора између новинара Џеремаје Новака и два члана Трилатералне комисије, Карла Кајзера и Ричарда Купера.

Интервју се односи на питање ко је тачно, за време администрације председника Картера, формулисао и контролисао америчку политику.

Немаран став трилатериста Кајзера и Купера је запањујући. Као да су рекли “Ово што откривамо се већ дешава, прекасно је да урадите било шта по том питању, зашто се толико трудите, ми смо већ победили…“

Новак (новинар): Да ли је истина да приватна (Трилатерална комисија), на челу са Хенријем Овеном, и која је састављена од (трилатералних) представника САД-а, Велике Британије, Западне Немачке, Јапана, Француске и ЕЕЦ, координира економијом и политиком Трилатералних земаља (што би укључивало и САД)?

Купер: Да, срели су се три пута.

Новак: Ипак, у вашем недавном извештају ви наводите да ова комисија треба да остане неформална јер се ова функција може показати као увредљива за неке од трилатералних и других земаља које не учествују. Кога се плашите?

Кајзер: Многе земље у Европи би презирале доминантну улогу коју Западна Немачка игра на овим (трилатералним) састанцима.

Купер: Многи људи и даље живе у свету одвојених нација (!), и мрзели би такву координацију (политике).

Новак: Али ова (Трилатерална) комисија је од суштинског значаја за целокупну вашу политику. Како је можете тајити или не покушати добити подршку народа (за своје одлуке о томе како ће Трилатералне чланице спроводити своју економију и политику)?

Купер: Па, претпостављам да је посао штампе да то објави.

Новак: Да, али зашто председник Картер не изађе са тим и каже америчком народу да (америчком) економском и политичком моћи координира (Трилатерална) комисија која је састављена од Хенрија Овена и још шест других? На крају крајева, ако се (америчка) политика креира на мултинационалном нивоу, људи би требало то да знају.

Купер: Председник Картер и државни секретар Венс су стално алудирали на то у својим говорима.

Кајзер: То само није постао проблем.

Наравно, иако су Кајзер и Купер тврдили да је већ познато да Трилатерална комисија манупулише свиме, није било тако.

Њихов интервју се провукао поред радара мејнстрим медија, тачније, био је игнорисан и закопан. То није постао скандал на нивоу, рецимо, Вотергејта, иако је његова суштина била далеко већа него Вотергејт.

Читај даље — 1 2

Loading...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: