Србија

„Вучић фиктивним гласовима са Косова хоће да победи на изборима“!

„Изгледа да Вучићу скупљање ‘капиларних’ гласова не иде добро. Нема их довољно за победу у првом кругу. Зато је у среду увече на седници РИК-а прибегао старом добром Милошевићевом методу – обезбеђивању фиктивних гласова са Косова и Метохије. Покушаће да намакне око 60.000 гласова колико процењује да му недостаје за победу у првом кругу“, наводи у саопштењу покрет Доста је било.
Коза ће опет чувати купус…

„На вампирској седници Републичке изборне комисије, која је почела у среду у 22 сата и трајала до два иза поноћи и на коју нису били позвани новинари, представници владајуће коалиције у РИК-у изгласали су посебно Упутство о спровођењу избора за председника Републике на територији Косова и Метохије. Упутство практично суспендује контролу избора на КиМ. Бурни протести чланова РИК из редова опозиције нису уродили плодом, ниједан њихов конструктиван предлог није прошао“, додаје се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Упутство предвиђа да се, по затварању биралишта, џакови са гласачким листићима транспортују ван јужне покрајине и да се пребројавање гласова и утврђивање реузлтата обавља у Врању и Рашкој. Коза ће, дакле, чувати купус, као и на претходним изборима.

Избори на Косову и Метохији ће се одржавати потпуно другачије него у остатку Србије, што је противуставно и протизаконито, и о чему се Уставни суд већ два пута негативно одредио, после избора 2014. и 2016. године. То „легалистима“ у СНС коалицији очигледно не смета.

Вучићу ће у крађи помагати и Карић

Право гласа на територији Косова и Метохије, према бирачком списку, има око 106.000 гласача. Вучић рачуна да ће у сарадњи са Ивицом Дачићем, Богољубом Карићем и осталим коалиционим партнерима успети да намакне недостајућих 50.000 до 60.000 фиктивних гласова са Косова и Метохије не би ли победио у првом кругу.

У Србији једном треба да престане крађа избора преко фиктивних гласова са Косова и Метохије. То је радио Милошевић, са чувених 114 одсто излазности, то је на прошлим изборима радио и Вучић са записником у коме кандидат за посланика ни сам за себе није гласао!

Вучић 2. априла неће освојити већину и неће победити у провом кругу. У другом кругу, он је готов. Велика излазност прави му велике проблеме. Зато, изађи и гласај! ТВОЈА земља или ЊЕГОВА држава. Доста је било!“, закључује се у саопштењу покрета.

Извор: Vestionline