Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОДУСТАО: Не идем на Косово, не прихватам уцене и циркус Приштине!

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да неће сутра отпутовати на Косово и Метохију, јер не прихвата уцењивања из Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Не долазе у обзир таква врста притиска и такав циркус какве је правила Приштина“, рекао је Вучић, гостујући у емисији „Око“ на РТС-у.

Он је казао да не жели да Срби на Косову и Метохији испаштају због једне изборне кампање или због каприца приштинских власти и изразио је наду да ће Срби на КиМ разумети његову одлуку и његове мотиве.

Вучић је рекао да су Тачи, Мустафа и Хоџај у допису писали једно, како би међународној заједници показали да су фини, а преко медија пуштали некакве услове, а све то, каже, не долази у обзир.

„Они су пуштали услове попут: ’Вучић сме на Косову да се задржи три сата‘, или с ким сме, и с ким не сме да дође… А Европљани на то кажу: ’Дајте још нешто да урадимо, да би приштинске власти биле боље воље‘“, приметио је Вучић.

„Да ме уцењујете и вршите такву врсту притиска нећете. Нећу ићи на Косово и Метохију, а скуп ће бити одржан“, поручио је.

На скуп ће, како је објаснио, доћи људи који нису обухваћени било каквим мерама и за које се не траже бог зна какве дозволе.

„Да уцењују колико ћу да се задржим на својој земљи нећу да дозволим и то звучи без везе. Не слушам ни њих, ни туђе налоге. Служим свом народу, а не њима. Поштујући бриселски дијалог желео сам да испоштујем процедуру. Пошто сте правили циркус са тим колико ћу времена моћи да проведем, или ко ће моћи са мном, да ли Стефановић, Вулин или неко други, тај филм нећете гледати. Потцењујете државу“, поручио је приштинским властима.

 

Извор: rs.sputniknews.com