Издвајамо Православље

ЧУДО У БАЊАЛУЦИ НА ВЕЛИКИ УТОРАК: Мироточи икона Свете Тројеручице, жуто уље се слива низ зид…

Из иконе цури жуто уље пријатног мириса које се слива низ зид

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У једном стану у Бањалуци налази се икона Свете Тројеручице, која према речима Николе Војводића мироточи

Према његовим речима, још од синоћ из иконе цури жуто уље пријатног мириса које се слива низ зид. Траг почиње тачно испод иконе, док је полеђина сува, пише “атвбл.цом”.

– Одједанпут сам осетио неки фин мирис, необични мирис. Нисам знао о чему се ради, шта се дешава и касније сам погледао овамо и видео да се низ икону слива нешто као уље, да мироточи икона. Онда је то кренуло мало јачим млазом и кренуло је низ зид – каже Никола.

Икону је купио пре 15-ак дана од иконописца из цркве Свете Тројице. И пре су му се дешавале сличне ствари, али на мањим иконама, покоја кап на коју није обраћао пажњу. Николина мајка признаје да је син већи верник од ње али да се и сама зачудила кад је видела, како каже, чудо са Тројеручицом.

– Прво нисам веровала, рекла сам ма дај Никола и тебе и твојих глупости и онда након сат, сат и по, колико је већ било, ја сам ушла и не могу да верујем. Онда сам се и препала. Искрено говорећи, ја верујем да постоји већа сила, али баш ово, чудно ми је, једноставно затечена сам. Не знам шта да кажем за ово – каже Сенка Миличевић, Николина мајка.

А како изгледа Николина Тројеручица и траг од мире на зиду, можете погледати ОВДЕ.

 

Извор: Телеграф.рс