Издвајамо СРБИЈА ЈАВЉА

ДИКОВИЋ ПОБЕДИО ВУЧИЋА У ТУЦАЊУ: Премијер тврди, Хрвати немају С 300 – али овај детаљ ће највише разбеснети НАТО! (ФОТО)

Председник Владе Србије Александар Вучић посетио је јутрос припаднике 250. ракетне бригаде у касарни „Народни херој мајор Милан Тепић“, у Јакову, честитао им Ускрс и захвалио на будности и љубави према домовини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер је, у пратњи министра одбране Зорана Ђорђевића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, доручковао с војницима система противваздушне одбране.

Потом су се, у складу са традицијом, туцали јајима са војницима, а победник је био генерал Диковић.

У такмичењу у туцању јајима Вучић је победио Ђорђевића, а Диковић премијера.

Фото: ФБ – Вести у сликама

Вучић је Ускрс честистао војницима и њиховим породицама, Војсци Србије, али и грађанима уз жељу да увек имамо мир, али и да увек будно чувају наше небо и сигурност грађана.

– Хвала вам што радите увек и када су празници, и хвала вам на љубави према домовини“ – рекао је Вучић.

Он је војницима поручио да ће, поред, модернизације војске, набавке наоружања и нових униформи, гледати да њихова примања буду већа.

Припадници 250. ракетне бригаде уручили су премијеру поклон у знак сећања на ускрšњу посету, а он је узвратио речима да се нада да ће ускоро моћи њима да поклони „нешто чиме ће бити срећни и задовољни“.

Пре заједничког доручка, Вучић је обишао касарну, а у краткој вежби војници су показали спремност и опремљеност бригаде.

„Сигурно небо над Србијом“

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се у будућности модернизовати ваздухопловна снага Србије, што ће обезбедити сигурно небо над земљом, као и њену независност у унутрашњем и спољно-политичком деловању.

Вучић је после обилска касарне Војске Србије „Народни херој Милан Тепић“ у Јакову најавио значајно повећање плата војницима и подофирима – водницима и заставницима, као и нешто мање повећање плата вишим чиновима у ВС.

„Ове године смо већ за 500 војника увећали број у нашој армији, још 300 војника иде у спетембру, више од бројног стања које смо имали. Планирамо и следеће године 500 нових војника“, рекао је Вучић.

Додао је да је данас разговарано о начину финансирања наменске индустрије, која треба да буде „мотор“ српске економије. „Крушик смо успели да подигнемо, потребна су нам нова улагања у крагујевачку Заставу, као и додатно улагање у „Милан Благојевић“ Лучани, рекао је Вучић и додао да су то приоритетне ствари.

Вучић је казао да Србија располаже ракетним и модернизованим радарским системом, који може да уочи невидљиве авионе.

Фото: ФБ – Вести у сликама

„Да смо имали овако модернизовани систем 1999. године, вероватно бисмо и нешто више непријатељских авиона могли да оборимо“, рекао је Вучић и додао да Србији предстоји даља модернизација система противваздушне одбране.

Вучић је рекао да је пресрећан због начина на који снаге у систему противвздушне одбране одржавају технику.

Он је рекао и да је поносан на Војску Србије, односно како је казао, на момке који чувају земљу док други људи остају кући да прославе празник.

„Наши људи и за Васкрс када су сви код куће морају да чувају нашу земљу“, казао је премијер Србије.

Вучић је хришћанским верницима честитао Ускрс и пожелео им да у миру, весељу и доброј вери проведу празник.

Он је изразио веровање да ће Србија имати успешну годину у којој ће остварити добре резултате на свим пољима.

Фото: ФБ – Вести у сликама

Војска не крије – погодили смо Б2 бомбардер 1999!

Током обиласка објекта и механизације, премијер је усликан поред возила на коме су припадници ПВО означили летелице у чијем обарању су учествовали, као својеврсни трофеј из рата 1999 са НАТО.

Ово међутим никада није ни потврђено, ни демантовано, а поједини извори наводе да се летелица срушила у Хрватској.

Извор: Србија јавља, Танјуг