Издвајамо Србија

ЗАВЕТНИЦИ: Захтевамо хитно усвајање ЗАКОНА О НВО које финансира ЗАПАД, да се означе као СТРАНИ АГЕНТИ!

Захтевамо усвајање Закона о НВО које се финансирају из иностранства!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поводом најаве радикализације актуелних протеста Српски сабор Заветници захтева од надлежних државних органа да енергично и адекватно реагују како се не би дозволило стварање анархије и безакоња на улицама Београда.

Заветници су већ од првог дана упозоравали да се актуелним протестима злоупотребљава народно незадовољство са циљем шире дестабилизације Србије и изазивања хаоса.

С обзиром на то да организатори протеста јавно износе планове о блокадама саобраћајница, мостова и појединих институција, више је недопустиво да држава толерише овакве субверзивне активности које угрожавају нормално функционисање државе и безбедност њених грађана.

Недопустиво је да се и даље игнорише чињеница да НВО и политичке структуре које се финансирају и добијају инструкције из западних центара моћи покушавају да уруше Србију.

Због тога тражимо хитно усвајање Закона о НВО које се финансирају из иностранства, а подривају уставни поредак Републике Србије и мешају у унутрашња политичка питања!

Од суштинског државног интереса је да се такве НВО означе као страни агенти, а њихово деловање прогласи антиуставним и као такво забрани.

Слична законска решења постоје и у Руској Федерацији и Сједињеним Америчким Државама. Такође подсећамо да је и Република Мађарска пре неколико дана усвојила Закон који је директно уперен против деловања Сорошевог универзитета стационираног у Будимпешти.

Сматрамо да је држава дужна одговорно да реагује и покаже одлучност у заштити уставног поретка и сигурности грађана. Због тога захтевамо да се предузму сви неопходни кораци са циљем превенције обојених револуција и уличних нереда.

Они који прете радикализацијом, морају се суочити са адекватним законским мерама.

Већински део Србије, без обзира на то којим политичким опцијама припада, није дужан да трпи терор мањине која омета нормално функционисање свакодневног живота и покушава да паралише државу.

 

Саопштење Српског покрета Заветници