Издвајамо Свет

ЗАИГРАЛА МЕЧКА У АМЕРИЧКОМ ДВОРИШТУ: Руски бомбардери поново облетели Аљаску

Пар руских бомбардера Ту-95 поново је летео у близини обала Аљаске, међутим, овога пута америчко Ратно ваздухопловство није подизало ловце да пресретну летелице, јавио је телеканал Fox News, позивајући се на извор у одбрамбеном ресору САД.

Руски бомбардери се враћају на Аљаску другу ноћ заредом. Два Ту-95 пролетела су на удаљености од 36 миља (67 километара) од копна Аљаске, написао је на твитеру продуцент телевизије Fox News Лукас Томлинсон задужен извештавање из Пентагона и Стејт департмента. По његовим речима лет је обављен у уторак ноћу. Томлинсонове информације потврдила је телевизија CNN не наводећи извор информација.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према медијским наводима оружане снаге САД донеле су одлуку да руске авионе не пресрећу ловци, па су узлетели само авиони за далеко радарско извиђање E-3 AWACS.

Америчка авијација је у понедељак пресрела руске бомбардере Ту-95 у међународном ваздушном простору у близини обала Аљаске. Подигнута су два ловца F-22 и авион E-3, који су пратили Ту-95  док они нису напустили идентификациону зону ПВО.

У Министарству одбране РФ потврђено је пресретање, и наглашено да се лет Ту-95 одвијао у пуном складу са међународним правилима и није нарушавао границе других земаља, преноси РИА Новости.

 

Извор: Руска реч