Издвајамо Србија

КАКВА ПРЕВАРА!Лажни Дачић варао амбасадоре, а ево шта о томе каже прави Дачић

Непозната особа се представљала као министар и са фиктивне адресе Ивица.Дациц@мфа.гов.рс слала мејл нашим амбасадама тражећи новац. Министарство послало допис свим представништвима да је реч о превари

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ивица Дачић покушавао је да извуче новац од амбасадора и конзула у дипломатским представништвима Србије широм света, сазнаје Курир.

Реч је, заправо, о лажном Ивици Дачићу, односно човеку који се представљао као шеф дипломатије. Он је, према речима извора нашег листа, са лажне адресе Ивица.Дациц@мфа.гов.рс послао мејл одређеном броју дипломатских представништава како би покушао да извуче новац од њих.

– Министарство спољних послова је одмах, пошто је сазнало за инцидент, послало допис свим дипломатским представништвима да је неколико њих добило мејлове са лажне адресе министра спољних послова у покушају извршења финансијске преваре – каже извор нашег листа и додаје:

– Министарство је упозорило запослене у представништвима – амбасадама и конзулатима, да је адреса лажна, да не припада министру нити било ком министарству у Влади Србије или државној установи.

У допису се још наводи да уколико амбасада/конзулат прими овакав мејл, хитно обавести Министарство спољних послова.

Ивица Дачић каже за Курир да се и није много потресао због ове преваре.

– Ма нисам, па то нам је цена ове нове технологије, свакакве преваре могу тако да се организују. Срећом, наши по амбасадама знају да то нисам слао ја – рекао је он и додао да преваранту „не би сломио главу ако би га ухватио“. Како нам је рекао, случај су из МСП одмах пријавили полицији и БИА, али они нису могли да га реше.

– Нису га још нашли, колико је мени познато, једино је утврђено да је то урађено из иностранства. Ма интернет треба укинути, биће нам свима лакше – каже Дачић.

Вељко Одаловић
ИНСИСТИРАМО ДА МУП ТО ШТО ПРЕ РЕШИ

Вељко Одаловић, генерални секретар министарства, рекао је да је МСП послао допис свим представништвима у свету и обавестио надлежне органе.
– Сад је на њима да ураде свој посао и ми инсистирамо да се то што пре реши – каже Одаловић.

Дачићу, додаје, било је веома непријатно кад је сазнао за поменуту ситуацију:
– Сигурно да му је било непријатно, човек је био изненађен, затечен, јер је злоупотребљен на најгрубљи начин. Да се није брзо реаговало, то је могло да изазове баш озбиљне индикације.

Извор:Курир/ Катарина Благовић