Спорт

Коначно: Ђоковић отворио душу пред Васкрс и открио прави разлог лошијих резултата!

Новак Ђоковић је ове сезоне ”окренуо други лист” и смањио је са тренинзима и турнирима, а такође и резултати које бележи нису на очекиваном нивоу. Најбољи српски тенисер је пред Васкрс дао опширан интервју за Новости у коме је и рекао шта су разлози лошијих резултата и да је то део стратегије да што дуже продужи своју каријеру, те је стога смањио са тренинзима и турнирима, чак и по цену да не осваја сваки на коме наступи, као што је некада био случај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управо због смањених тренинга недавно је на Твитеру занимљиве коментаре имао и његов доскорашњи тренер Борис Бекер, који је гледајући финале Мајамија између Федерера и Надала поручио Новаку да узме рекет у руке и почне да тренира.

– Неко Борисове изјаве можда тумачи као сигнал, али ја то не доживљавам тако. Ми се чујемо и све што имамо да кажемо један другом то и учинимо. Наш однос је заиста одличан. Много је учинио за мене, сјајно смо се уклопили, освојили велики број тунира, укључујучи неколико Грен слемова.

– Ипак, сада је моја каријера у нешто другачијем ритму у односу на раније године. Одлучио сам да смањим ритам како бих очувао здравље и продужио каријеру и да се више посветим породици по цену да не освајам сваки турнир на коме играм – рекао је Ђоковић.

Уследило је и питање зашто се у Србији толико прича о његовом начину исхране, и да ли у нашој земљи народ није довољно информисан о вегетаријанцима. Ипак, Новак није био расположен да прича на ту тему.

– Мислим да постоји много занимљивијих и важнијих тема него што је то моја исхрана – одговорио је Новак.

У складу са изјавом да је смањио са турнирима како би продужио каријеру, Новак истиче да није немогуће да игра на Олимпијским играма у Токију 2020. године.

– Није немогуће да ме видите у Токју. Здравље ми је на првом месту, желим да очувам своје тело и снагу што дуже и да продужим каријеру, па самим тим и да играм 2020. Управо у томе је и рецепт, у равнотежи. Морате да слушате своје тело, пронађете праву меру изумеђу тренинга, мечева и оног што у том тренутку можете –

 

 

Извор: Telegraf.rs/ Novosti.rs