Издвајамо Србија

ПРВИ СТИГЛИ У МАКЕДОНИЈУ НАВИЈАЧИ СРБИЈЕ: Делије и Јунајтед Форси пружају подршку у случају удара Aлбанаца

Група навијача београдског клуба, али и мањи број „Радоваца“, у Македонији пружају подршку Србима и Македонцима у случају удара Албанаца

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политичка криза у Македонији, која је кулминирала у четвртак увече упадом присталица ВМРО ДПМНЕ у Собрање, прети да прерасте у нешто што би могло да изазове тектонске поремећаје у читавом региону. Ситуација у Скопљу је тренутно под контролом, макар привидном, мада нико са сигурношћу не зна шта би могло да се догоди у данима који следе: смиривање тензија или нови талас насиља.

Напета дешавања у Македонији, разумљиво, са великом пажњом се прате и у Србији одакле је, како смо сазнали, већ кренула конкретна подршка за Србе и Македонце у случају удара Албанаца.

У питању су навијачи Црвене звезде, група од педесетак најодважнијих Делија, који су се саморганизовали исте вечери када су кренули сукоби у Македонији, и већ су на лицу места где чекају даљи развој ситуације.

На позив Срба из Македонија и појединих навијачких фракција Делије су се одазвале и без много размишљања се упутиле ка кризном подручју.

У Скопљу се, поред навијача Звезде, у овом тренутку налази и мала група присталица Фудбалског клуба Рад, са истим циљем – одбити евентуални напад албанске стране. Такође, у приправности су и навијачи Вардара.

Сазнајемо и то да ће се овим групама ускоро придружити и Делије из Звечана, док је једна од теорија и да ће поједине присталице Зенита и Санкт Петерсбурга стићи у престоницу Македоније. Познато је колико поштују Србију и српски народ и учествују у хумантираним акцијама за Србе са Косово и Метохије. Наравно не искључује се да још неке ултра групе из Србије са ових простора крену пут Скопља.

Подсетимо, до насиља у Скопљу дошло је након што је парламентарна већина коју је, уз подршку две албанске партије ДУИ и Беса, окупио Зоран Заев, изабрала Албанца Телата Џаферија за председника скупштине.

Код дела македонског народа, окупљених око грађанске иницијативе “Заједно за Македонију”, који су 60 дана протестовали захтевајући понављање ванредних избора и који се противе влади СДСМ и Албанаца, одлука о избору Џаферија изазвала је револт и они су упали у парламент.

Извор:Телеграф.рс