Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ: Русија је сила којој треба да се окренемо а не ЕУ која је ход по танкој жици

Председник Српске радиклане странке Војислав Шешељ оценио је данас да ће, уколико у Француској на председничким изборима победи лидер Националног фронта Марин ле Пен, то бити крај Европске уније какву данас сви познајемо

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је гостујући на ТВ Пинк казао, да ће та победа ЕУ свести на Немачку и „групу немачких сателита“, односно да ће у ЕУ остати све три земље Бенелукса, Аустрија, Италија, Словенија, Хрватска, Мађарска, Чешка, Словачка и Пољска.

Према речима Шешеља, Србија мора што пре да се определи коме ће се окренути, јер још дуго не може да седи, како је нагласио, „на две столице“.

– Вучић седи на две столице, хоће у ЕУ, а хоће и пријатељство са Русијом, то је немогуће на дугој стази и у најскорије време мораће да се определи – казао је Шешељ, додајући да је подршка коју је Вучић добио од Путина пред председничке изборе била кључна да освоји преко 50 одсто гласова на изборима за председника Србије.

Шешељ је додао да он подржава све могућности које се проналазе да се Србија приближи Русији, јер је он за ту опцију.

– Русија се вратила на Балкан и њу одатле нико неће отерати. Сад је питање хоћемо ли ми наше интересе да здружима са њиховим да би сачували оно што је у нашим рукама, односно повратили оно што смо изгубили, или ћемо и даље ходати по танкој жици, мало тамо мало вамо, па на крају да изгубимо све – казао је Шешељ.

Он је на питање шта ће значити приближавање Русије и Америке, казао да Америка без Балкана апсолутно може, јер он њој апсолутно не треба ни због чега, осим како је додао, ако планира да и даље ратује са Русијом и да крене у војни поход, што би било погубно за цели свет.

– Русији је Балкан неопходан и животно важан због геостратешког положаја. Ми треба да се прилагодимо сили која ће по свој прилици овладати у догледно време Балканом и ако ми то не урадимо урадиће неко други – додао је лидер СРС.

Извор:Танјуг