Издвајамо Србија

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Да смо их раније пустили да крену у протесте…

Београд — Председник СНС Александар Вучић изјавио је да је његова странка однела убедљиву победу на свим бирачким местима на којима је поновљено гласање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како каже, до победе су дошли „у јеку најжешће кампање против нас“.

„Хвала свим грађанима, да смо их пустили да раније крену у протесте имали бисмо 65, 70 процената“, рекао је Вучић.

Према његовим речима сва истраживања јавног мнења показују да су се ствари после протеста промениле „у нашу корист“, као и да у „наши противници драматично пали“.

Он наводи да је су његови противници освојили „најмање најмање двоструко мање него пре девет дана“.

Вучић је ту навео да је 2004. године признао на изборима пораз са 4.000 гласова у 22х, као и да је бивши лидер ДС Борис Тадић признао пораз са 50.000 гласова Томиславу Николићу у 22х.

„Неки нису ни са милион и по… Ви стварно мислите да народ не уме да се изјасни?“, рекао је Вучић.

„У првом кругу, пре девет дана, на тим бирачким местима имали смо 53,84 одсто гласова. Данас, девет дана касније, после девет дана у којима су нашу победу оспоравали, а нису знали да признају пораз, организујући уличне протесте. После најтеже медијске кампање која је против нас вођена освојили смо 71,66 одсто гласова. Људи су схватили шта се дешава у Србији. Хоћемо да радимо, да наша земља иде напред. Хоћемо стабилност и мир, нећемо рушење земље, нећемо то никоме да дозволимо“, додао је он.

Вучић се током ванредне конференције за медије одржане у седишту странке на Новом Београду и захвалио грађанима.

„Ово је наук многима који су желели да кажу да боље од народа препознају шта је његова воља. Некада су се људи борили да се сачувају бирачку вољу, а неки су се у претходних девет дана борили да се промени народна воља. Успели смо да је сачувамо, она је светиња“, каже Вучић.

Он је казао да је у Тополи освојио 78,1 одсто гласова, у Панчеву 77,72 одсто, на бирачком месту Звездара у Београду 54,53 одсто, у Зрењанину 78,24, Вршцу 74 одсто, у Бачкој Паланци 77 одсто, Врбасу 70,5 одсто и Краљеву 65 одсто гласова.

Током читања освојених гласова у сваком месту појединачно, Вучић је уз осмех рекао: „Осим ако неко није убацивао гласове у кутије пред 20 њихових контролора“.

Вучић је такође истакао и да се „понашао као председник током ових девет дана“ и да није одговарао на бројне увреде.

Упитан да ли би разговарао са студентима који протестују широм Србије у последњих десетак дана, Вучић је навео да „језиком уцена нећу да разговарам ни са ким“.

„Са мном се не разговара језиком уцена. Притом не мислим на људе који протестују, они захтева и немају“, каже Вучић.

 

Извор: Б92