Издвајамо Србија

БРУКА И СРАМОТА! Тачи купио Србе за војску!

Хашим Тачи је озбиљно схватио „примедбе” САД и ЕУ да војску Косова може да направи само уколико промени Устав, односно добије подршку две трећине мањинских партија, што је, изгледа, на добром путу и да уради.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како „Ало!” сазнаје, један од посланика Српске је пристао да „изађе у сусрет” Тачију, коме сада недостају гласови још само тројице српских представника у скупштини Косова како би извршио трансформацију безбедносних снага у војне.

Истовремено су се појавиле и информације да се на место председника Српске листе вратио Александар Јаблановић, што је потврдила директорка канцеларије за регистрацију политичких субјеката у Централној изборној комисији Косова Мирадија Маврићи, која је навела „да је све
обављено регуларно, легитимно и легално”, али како су поручили за наш лист из Српске, то је урађено мимо њихове воље.

– Желе да врате Јаблановића мимо наше воље и да га региструју као председника Српске, а заузврат би требало да изађе у сусрет Тачију када је у питању прављење војске. А изгледа да ће бити и ванредних парламентарних избора на Косову, а он ће као председник именовати чланове бирачких одбора, а колико знамо, њему ветар у леђа сада дају премијер Иса Мустафа и Хашим Тачи – рекао нам је извор из Српске.

Покушали смо да дођемо и до коментара Славка Симића (председник Српске листе), али и Александра Јаблановића, али они јуче за наш лист „нису били доступни”, док је министар Александар Вулин на питање новинара да ли је Јаблановић на челу Српске листе одговорио „да је видео ту вест и да ће посланици Покрета социјалиста увек бити у посланичком клубу који подржава Влада Србије”.

– Шта Влада Србије буде рекла ко је на челу Српске листе, тај ће бити на челу листе. За мене је то једина истина и то је једина истина за посланике Покрета социјалиста – навео је Вулин.

У међувремену, Тачи је, изгледа, пред могуће изборе решио да „крене у подизање рејтинга”, па је тако и најавио „тужбу против Србије за геноцид”

– То је процедурални аспект који морамо да поштујемо. Ми такође морамо да предузмемо неколико процедуралних корака потребних на пољу демократије, као и неке кораке за добијање приступа и неоспорне правне основе нашег права да оптужмо Србију за геноцид на Косову – рекао је Тачи за приштинску „Бота Сот”, док је министар Вулин то овако прокоментарисао:

– У Приштини се, нажалост, успешност политичара вреднује у складу са тим колико је у стању мржње да изрази према Србима и Србији. То је политика. Најпре, на КиМ није било геноцида, јер да га је било, не би оснивали међународни суд ОВК, већ неки други. Тачи на овај начин покушава да дезавуише тај суд, а он би морао да зна да само државе, а не територије, могу да туже „било кога за било шта”.

 

Извор: Ало.рс