Здравље Издвајамо

ЧУДО ОД НАПИТКА: Чај који лечи реуму и чисти уринарни тракт(РЕЦЕПТ)

Бреза је једна од најбољих диуретичких биљака са снажним дејством. Чај се прави од пупољака и лишћа брезе и представља један од најјачих природних диуретика.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он поспешује излучивање прекомерне течности из тела, помаже приликом смањивања отока који се могу јавити услед отказивања срца или болести бубрега.

Пошто чај од брезе поспешује излучивање прекомерне течности, он исто тако поспешује и избацивање токсина из тела. Судећи по томе, бреза је активни „ловац“ у телу. Штавише, чај од брезе дезинфикује уринарни тракт.

Чај од брезе не треба пити превише често јер постоје и друге биљке које исто тако утичу на излучивање урина али се он нарочито препоручује за разлагање камена и безболно избацивање камена у бубрегу.

Лишће брезе се успешно користило за третирање кожних болести, лишајева, уклањање протеина из урина, избацивања киселине из организма и користи се као лек за грозницу и реуматску болест.

Сок и вино од брезе представљају одличан природан лек за третирање артеросклерозе, гојазности, камена у бубрегу и других болести бубрега.

Чај за избацивање вишка воде из организма

-5г лишћа од брезе,
-5г рузмарина,
-5г лишћа коприве,
-10г пољског раставића
-10г лишћа боровнице.

Једну кашику ове мешавине улијте у два децилитра кључале воде. Можете додати мед у охлађен чај.

Чај против реуме и ишијаса

Користите исту количину лишћа брезе, коприве и коре пасјаковине. Припремите и попијте чај на исти начин као и код претходног рецепта.

Извор: Информер.рс