Занимљивости Издвајамо Србија

ЛЕПЕ НОВОСТИ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Објављен је први званични ТРЕЈЛЕР за серију о Немањићима! (ВИДЕО)

Радио-телевизија Србије премијерно представља први званични трејлер за највећи пројекат који Јавни сервис реализује ове године, серију „Немањићи – рађање краљевине“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По први пут ћемо имати драмско-играну телевизијску обраду српског средњег века.

Столећа која нас раздвајају од времена када је утемељена краљевина Србија на свом вековном простору, не само да нису умањила значај тог чина, већ су у савременим тумачењима добила адекватни вид. Креативни одговор на изазов теме уклапа се у трендове телевизије у свету која своју инспирацију налазе у „мрачном средњем веку“. Прича о српској средњовековној држави доноси личну драму, братоубилачки рат, романсу и неверство, и има озбиљну политичку димензију.

У серији ће играти 218 глумаца и биће ангажовано 2.700 статиста, а снимаће се на више од 220 локација. Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић, улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац, док ће се у осталим улогама појавити Слобода Мићаловић, Нада Шаргин, Горан Султановић, Миодраг Мики Крстовић.

Почетак емитовања планиран је за крај 2017, године у којој се обележава 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног.

Извор:РТС