Издвајамо Свет

ОТКРИВЕН ИДЕНТИТЕТ БОМБАША У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ: Он је 95 годиште пореклом из Централне Азије(ФОТО)

За експлозију у метроу у Санкт Петербургу одговоран је држављанин Русије пореклом из Централне Азије, изјавио је данас високи казахстански безбедносни званичник Нургали Билисбеков, додајући да осумњичени није из Казахстана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је АФП изјавио портпарол руске службе безбедности, реч је о Акбарџону Џалилову, рођеном 1995. године у Ошу, киргистанске националности.

https://twitter.com/RTenfrancais/status/849145696053858305

Он је рекао да казахстански Национални безбедносни комитет тесно сарађује са руским безбедносним службама и размењује информације о истрази, пренео је Ројтерс.

.Руска агенција Интерфакс пренела је, позивајући се на киргистанске безбедносну службу, да је осумњичени за експлозију највероватније руски држављанин рођен у Киргистану.

Медији су раније пренели да је за експлозију у Санкт Петербургу у којој је погинуло 11 особа, а повређено је 45 људи, одговоран бомбаш самоубица пореклом из Централне Азије који је експлозивну направу унео у метро у ранцу.

Путин је синоћ посетио место напада и положио цвеће за погинуле. Руске телевизије пренеле су снимке Путина како полаже цвеће близу улаза у станицу Технолошког института. Путин је после тога ушао у возило и није се обраћао медијима.

Извор:Танјуг