Издвајамо Русија

ПУТИНОВ УДАР НА МЕЂУНАРОДНИ БАНКАРСКИ КАРТЕЛ: Русија одбацује долар у корист злата, спрема се невиђени хаос у свету!

Руски председник Владимир Путин је започео процес потпуног ослобађања Русије од међународног банкарског картела, одбацујући долар у корист злата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како тензије између Запада и Русије достижу тачку кључања, Путин прави неопходне припреме да ослободи своју земљу из канџи Ротшилдовог контролисаног банкарског система.

Русија није сама – одлазак од оспораваних, западних међународних банкарских картела ка систему који је мање зависан од масивних банака обухвата нови план БРИЦС народа (Бразил, Русија, Индија, Кина и Јужна Африка) и њихових савезника да напусте свемоћни долар и утврде независност.

За Путина, највећи проблем се односи на Друштво за међународне међубанкарске финансијске телекомуникације, или СWИФТ систем – који омогућава брзе и безбедне финансијске трансфере широм света – и претње САД-а и њених савезника да ће руским банкама укинути приступ.

“Једноставно речено,“ извештава Метју Ален, “СWИФТ омогућава брзе и (наводно) безбедне међународне финансијске трансфере. За педесет година, када будете у могућности да користите дебитну картицу Банке Америке на Месецу, то ће бити због СWИФТ-а или система сличном њему.“

Економисти су више пута упозоравали на могуће опасности у елиминисању Русије из СWИФТ система, али 2014. године – када су САД наметнуле санкције Москви – Путин је одлучио да не ризикује и почео да ради на изолованијем и сигурнијем систему за земљу и њене савезнике.

Евалд Новотни, креатор политике за Европску централну банку, упозорио је 2015. године да и изостављање Русије из СWИФТ-а било “веома проблематично, јер би то можда могло нарушити поверење у овај систем,“ и ако би се то догодило “могло би, наравно, утицати на све компаније које послују у Русији.“

Заиста, недавни извештај истиче да ће сваки напор да се Русија избаци из СWИФТ-а имати мали утицај на финансијско стање нације, наводећи:

“Ако се Друштво за међународне међубанкарске финансијске телекомуникације угаси у Русији, банкарски систем у земљи се неће срушити, наводи гувернер Централне банке Елвира Набиулина. Русија има замену.“

“Било је претњи да бисмо могли бити искључени из СWИФТ-а. Завршили смо рад на нашем личном платном систему, и ако се нешто деси, све операције у СWИФТ формату ће радити унутар земље. Створили смо алтернативу,“ рекла је Набиулинова на састанку са председником Владимиром Путином у среду.

Она је такође додала да је 90 одсто банкомата у Русији спремно да прихвати Мир систем плаћања, домаћу верзију Виса и МастерЦард-а.

Извештаји из јануара 2016. године су открили да је око 330 руских банака прешло на националну алтернативу СWИФТ-а – СПФС, “систем за пренос финансијских порука.“

Осим тога, “Москва и Пекинг су направили још један корак ка дедоларизацији отварањем јуан клиринг банке у Русији. А раније овог месеца је руска Централна банка отворила своју прву страну филијалу у Пекингу како би омогућила бољу комуникацију између руских и кинеских финансијских власти,“.

“Финансијски регулаторни органи Кине и Русије су потписали низ великих уговора, што представља нови ниво финансијске сарадње,“ изјавио је Дмитриј Скобелкин, заменик шефа руске Централне банке.

Како америчке Федералне резерве, Банка Енглеске, и други велики финансијски играчи настављају трговину у не-физичкој валути, куповина велике количине физичког злата је постала главни приоритет за БРИЦС и друге нације.

Централне банке су оптужене за манипулисање системом на разне начине како би осигурале да долар остане на врху финансијског пословања у свету; али сумња се раширила, а за многе нације које не припадају окриљу Запада, напуштање долара је постао главни приоритет.

БРИЦС иницијативе “да се успостави нова финансијска архитектура на њиховом осмом самиту одржаном у октобру 2016. године у Индији, су недавно дошле у центар пажње. Да би се избегла ММФ (Међународни монетарни фонд) врста кредитног условљавања и решила доминација америчког долара у глобалним финансијама, успостављене су нове институције од стране БРИЦС-а за које се очекује да обезбеде преко потребну промену у глобалној финансијској архитектури. Ове институције укључују Нову развојну банку (НДБ), БРИЦС Резервни фонд за непредвиђене ситуације (ЦРФ), и Азијску инфраструктурну инвестициону банку (АИИБ),“ наводи се у недавном извештају савеза.

Ако САД избаци Русију из СWИФТ-а – или Русија прва уради то исто – планета ће бити бачена у економску катастрофу и хаос.

“Ротшилдово присуство у Русији је оспорено; Сорошеве НВО су избачене, а чини се да ће само рад смирити ове представе моћи за доминацијом или смрти америчког петродолара, који у крајњој линији контролише истих тих неколико руку које управљају и контролишу централне банке скоро свих светских нација. Само су у тајности и монотонији ове активности остале у сенци.“

Док се Русија и друге земље БРИЦС-а припремају за протеривање из СWИФТ-а, изгледа да главна трансформација седишта моћи заузима други облик – али, као што се и очекивало, било какав помак од статуса кво не пролази непримећено.

“Чак и са овим великим и експлозивним променама које се дешавају, они који контролишу финансије су вло свесни промена које се одвијају, и у позицији су да поврате свој утицај над човечанством кроз нове системе, и нове центре моћи.“

“Занимљиво, не може се оспорити да је Русија била играч у међунродним оквирима који су подигнути. Они су били равноправни партнери у прикривеном истраживању и експериментисању, а уз сав анимозитет са САД, такође је била вољан партнер за много тога што се издешавало током протеклог века.“

Када је реч о свету међународних финансија, међутим, ранија дипломатска координација је од малог значаја.

Путин зна, као и било који светски лидер, да се таква велика промена власти не догађа преко ноћи – чак и ако САД и Запад избаце Русију из СWИФТ-а.

Међутим, Русија ће бити спремна када се то догоди.

 

Извор: Wебтрибуне.рс