Издвајамо Свет

РУСИЈА: Црна гора је НАСИЛНО увучена у НАТО, то је против интереса читаве Европе!

Министарство иностраних послова Русије објавило је на свом сајту саопштење поводом Трампове ратификације протокола о приступању Црне Горе НАТО пакту

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Саопштење преносимо у целости:

11. априла председник САД Доналд Трамп потписао је акт о ратификацији протокола, који је раније усвојио Сенат, о приступању Црне Горе НАТО пакту.

Тај корак сматрамо као наставак инерције у политици Вашингтона, која одржава логику конфронтација на европском континенту, правећи нове линије раздвајања.

Констатујемо да је увлачење Црне Горе у НАТО донето без узимања у обзир правог мишљења тог балканског народа. При том, уз подршку пронатовских марионетских невладниних организација, троше се милиони долара са намером да се створи илузија широке народне подршке једностраном курсу црногорског руководства.

Подвлачимо да је чак и у САД све више критичких гласова на тему увлачења Црне Горе међу чланице НАТО, који изражавају дубоку сумњу око тог потеза, сматрајући да је то корак који ће штетити самој алијанси и европској безбедности.

Сматрамо одлуку о укључењу Црне Горе у НАТО дубоко погрешном, противречном историјским интересима народа те земље и која ремети стабилност Балкана и целе Европе.

Извор:мид.ру