Издвајамо Свет

Руски Су-34 у Сирији уништио бункер терориста супербомбом (ВИДЕО)

На интернету се појавио снимак на коме се види у шта се претворио терористички објекат на који су ВКС бациле једну од најмоћнијих руских авионских бомби КАБ-1500

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како јавља портал topwar.ru бомбардовање је извео Су-34 у покрајини Идлиб. Бомбом тежине од једне и по тоне КАБ-1500 уништен је подземни бункер терориста који је био један од важних центара за везу.

На клипу у чијој је позадини разговор на арапском језику путем радио везе, приказано је полетање бомбардера, а потом се види у даљини дим који се подигао изнад епицентра експлозије и на крају огромни кратер засут шутом, на чијем дну се налази удубљење, преноси defence.ru.

Портал подсећа да је раније јављено да у Сирији руске ВКС у борби против терориста користе високопрецизне авио-бомбе КАБ-1500Л са ласерским навођењем. На интернету су се појавиле фотографије бомбардера Су-34 са две такве бомбе које се налазе испод крила авиона.

Бомбама КАБ-1500 могуће је уништавање различитих објеката, укључујући и подземне бункере и командне пунктове. Таква бомба тежине 1500 килограма и дужине 4,4 метра у стању је да пробије три метра дебео бетон или 20 метара земље. Притом она може бити бачена са максималне висине од осам километара а прецизност удара је до четири метра.

 

Извор: Руска реч