Издвајамо Србија

ШОКАНТНО ПРИЗНАЊЕ ЈАБЛАНОВИЋА: Крао сам гласове у Лепосавићу!

Први покушај отимања Српске листе од стране Александра Јаблановића није прошао, али некадашњи државни секретар у Влади Србије, који је морао да поднесе оставку након скандала његовог брата, и даље не одустаје од плана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је “Ало!” већ писао, он у томе има пуну подршку актуелног приштинског председника Хашима Тачија, а заузврат би требало да му обезбеди гласове посланике Српске листе за формирање косовске војске.

Да би поменути сценарио успео, потребна су четири српска посланика, а како “Ало!” сазнаје Јаблановић је већ осигурао глас Слободана Петровића, а њихови “добри односи” датирају још од последњих косовских избора, што показује и ауди снимак који је наш лист добио на коме се чује како се Јаблановић хвали крађом гласова.

– Ја сам за Петровића (Слободан Петровић, посланик Српске листе) лично украо 2.000 гласова у Лепосавићу. И ништа. То је све верификовао ЦИК и ту нема ништа спорно – навео је на једном од састанака Јаблановић, док су остали из Српске листе били у шоку након његовог признања, а он сам је за “Ало!” негирао да је покрао гласове и рекао “да свако ко може да украде 2.000 гласова треба за то и да одговара”.

Убрзо након тога, Јаблановић је морао и да напусти Српску листу, а интересантно, на поменутим изборима Петровић је у Лепосавићу добио 812 гласова (не рачунајући гласове расељених), које је како је навео Јаблановић “лично украо за њега”.

Подсећања ради, недавно је и заменик косовског премијера Бранимир Стојановић рекао је да Јаблановић “није и неће бити председник Српске листе и навео да је новац којим се располаже око 300.000 евра годишње за активности политичког субјекта, и да је то“очигледно интересантан плен за појединце”.

Извор:Ало/В.Н.