Видео Издвајамо Свет

ТРАПМ У ПАНИЦИ: Кина и Русија стали уз Кима, бродови и авиони прате сваки корак САД – Пенс долетео хитно у Ј. Кореју! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

ЛOНДOН – Kина и Русиjа послале су шпиjунске воjне бродове да прате америчку групу носача авиона коjа се запутила ка севернокореjским водама, наводе jапански медиjи, у тренутку када расту тензиjе због нуклеарних амбициjа Пjонгjанга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Tрамп jе у таj регион послао групу бродова америчке морнарице на челу с носачем авиона „Kарл Винсон“, што се сматра сигналом Пjонгjангу, а ту групу jе описао као „армаду“, додавши да су послате и подморнице коjе су „далеко моћниjе од носача авиона“, наводи британски „Tелеграф“.

Пенс је у обраћању новинарима након слетања рекао да су САД изгубиле стрпљење за Северну Кореју, и да ће уколико Кина не жели да се обрачуна са њима, они предузети мере да зауставе Ким Џонг Уна.

Он је посетио демилитаризовану зону између, која је постала линија разграничења након обустављања војних акција средином прошлог века.

https://www.youtube.com/watch?v=YrmI_UifkFM

Пјонгјанг је одбацио ултиматуме САД и нагласио да су способни да бране своју државу и обезбеде мир, као и да ће на најмањи чин агресије или претње одговорити свом силом.

Заменик министра одбране С. Кореје је нагласио да садашња администрација у САД треба да престане са погубном политиком Барака Обаме, или би у супротом могли да плате високу цену за своје претње.

Извор: Танјуг, Србија јавља, Агенције