Издвајамо Свет

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИК: НАТО инструктори дошли нас да уче а не знају ни реденик да напуне(ВИДЕО)

Украјински добровољац Роман Доник и други корисници друштвених мрежа исмејали су фото-репортажу о томе како инструктори НАТО-а обучавају украјинске војнике за такозвану “антитерористичку акцију” у Лавову, а коју је објавило Министарство обране Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На слици коју је Доник објавио на свом профилу на Фејсбуку види се да војни инструктири НАТО-а не знају да рукују оружјем које се употребљава у украјинској војсци.

После такве обуке ниједан украјински војник није знао ни да напуни реденик митраљеза, познате „Душке“, да не причамо о сложенијим радњама, жали се он.

„Пољски стручњаци, који немају искуства у раду са митраљезом ‘Дегтјарев-Шпагин’, ДСхK, желе да напуне реденик стрељивом, а нису скинули поклопац оквира него гурају кроз њега. Осим тога, треба знати да у реденик иде стрељиво потпуно различито у смислу балистике, тежине и пробојне моћи, да је застрашујуће размишљати о могућим последицама”, написао је шокирани Доник додајући да с таковом обуком није чудо што украјниска војска губи на истоку земље.

Недавно је председник Украјине Петар Порошенко признао да су украјинске јединице које су претрпеле катастрофалан пораз у фебруару 2015. у Дебаљцеву обучавали амерички инструктори.

Нема сумње да су многи Украјинци ликовали када су видели фотографију пољског инструктора како петља с редеником и оквиром чувене „Душке“, која је мачји кашаљ за војнике из сваке бивше совјетске републике и веома је ефикасна и после скоро сто година од производње (1938). И док многи оптужују НАТО инструкторе да не знају ни основне војне послове, ни Натовци не штеде речи покуде за украјинску војску, за коју кажу да је корумпирана,непрофесионална и осиромашена.

Ево како то раде припадници самоодбране Донбаса:

Извор:Логично.цом