Издвајамо Србија

УПОЗОРЕЊЕ! Уз помоћ овог трика лопови за минут украду сав новац са картице

Савршено испрограмиран механизам скида ПИН код са картица

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србију су поново стигле “либанске клопке“, механизми помоћу којих лопови за само минут могу да вам скину новац са картице и добију ваш ПИН код.

Лопови обично током ноћи поставе клопку у банкомат, и она чим неко убаци картицу, буквално копира све податке. Након тога лопови направе картицу идентичну вашој и користе ваша новчана средства како год желе.

Не постоји начин да ми приметимо да је на банкомату постављена клопка, јер је она постављена унутра и сасвим је неприматна голом оку.

Стручњаци сматрају да се овај метод крађе појавио поново јер кроз Србију пролази доста миграната, па они имају одређене своте новца на својим картицама, што лопови виде као сјајан начин зараде.

Како тврди Информеров извор у полицији, овакву превару махом изводе Бугари.

– “Либанска клопка” се састоји из делова пластичних кућишта, такозваних скримера, у која се стављају картице за банкомат и специјално прерађене флеш меморије чија је функција да чува податке о картицама.

Због свега овога, новац је најсигурније подизати на самом шалтеру банке, или да се приликом коришћења банкомата руком покрије тастатура како камера не би могла да сними ПИН код приликом укуцавања.

Извор:Информер/Телеграф