Издвајамо Србија

ВЕРУЈЕ У БАЈКЕ: Харадинај будући премијер Републике Косова

– Убеђен сам да је тренутно најозбиљнија кандидатура, најсигурнија и најбоља, најбоља понуда за данашњицу, господин Харадинај, будући премијер Републике Косова – рекао је председник Иницијативе за Косово Фатмир Љимај

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приштински медији су објавили да би Рамуш Харадинај, некадашњи вођа ОВК који у Француској чека одлуку тамошњег суда да ли ће бити изручен Србији која га терети за ратне злоцине над цивилним становништвом на Косову, могао да буде јединствени кандидат опозиције на ванредним парламентарним изборима.

Како преноси кос сев.инфо, расписивање избора 25. априла раније ове недеље је најавио Клан Косова, а они би, према тврдњи те телевизије, могли да буду одржани 28. маја или 4. јуна. Харадинаја, лидера Алијансе за будуцност Косова, 27. априла у Колмару очекује одлука француског суда о томе да ли ће бити ослобођен и вратити се у Приштину, или ће бити изручен Србији.

– Убеђен сам да је тренутно најозбиљнија кандидатура, најсигурнија и најбоља, најбоља понуда за данашњицу, господин Харадинај, будући премијер Републике Косова – рекао је председник Иницијативе за Косово Фатмир Љимај, најављујући могућност да се Харадинај кандидује за јединственог кандидата косовске опозиције на, према приштинским медијима, све извеснијим изборима.

У изјави за приштински Експрес, Љимај је објаснио да су следеће две недеље кључне за то да ли ће на Косову бити ванредних избора. Наводи се да Иницијатива за Косово већ од понедељка започиње званично са сакупљањем потписа за изгласавање неповерења косовској влади.

Извор:Танјуг/Телеграф.рс