Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Србија у априлу у плусу,ВЕЋЕ ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ

ЛЕСКОВАЦ – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да ће држава у априлу бити у суфициту, те да верује да ће цела година бити завршена у плусу, што ће крајем 2017. омогућити повећање плата у јавном сектору и пензија, али и боља примања у приватном сектору.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ове године ће буквално сви грађани осетити побољшање“, рекао је Вучић у обраћању у Лесковцу на отварању реконструисане пруге Винарце-Ђорђево.Он је рекао да ће април бити завршен у плусу, иако је у складу са плановима са ММФ и у Скупштини Србије предвиђено пола милијари евра дефицта у прва четири месеца, а да ћемо имати суфицит.

„Више од пола милијарде динара смо или уштедели или зарадили“, рекао је Вучић.Он је навео да ће држава покушати да, уз враћање ранијих обавеза, годину заврши у плусу, што значи да ће пред крај 2017. бити и повећања плата у јавном сектору, пензија, те повећање минималне зараде и у приватном сектору.Рекао је да је то постигнуто захваљујући одговорности и озбиљности не државе, него грађана који су показали да верују онима који не нуде лака решења, већ знају да се само тешким радом нешто може постићи.

Извор:Танјуг