Издвајамо Свет

ЖЕЛЕЗЊАК ПОРУЧИО: Заштитићемо словенску и православну браћу, нећемо дозволити да вас НАТО ПОКОРИ!

Сергеј Железњак, заменик секретара Главног одбора Путинове странке „Јединствена Русија“, члан одбора за међународне послове државне Думе честитао је Русима и свим словенским народима света Дан словенске писмености и културе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Дан словенске писмености и културе – дан нашег поштовања према матерњем језику, многим генерацијама великих предака, који су чували и пренели на нас јединствени код словенске цивилизације, светионика науке, културе и уметности, који су свету дали јединствену духовну ризницу.

Железњак је истакао да се овогодишња прослава одвија у јеку драматичних и трагичних догађаја у неким регионима и свету у целини.

– Тероризам је претња која уништава вековима изграђивану културу, традицију и цивилизацију доводи до хаоса. Због тога је данас потребна посебна брзина и уједињена борба против заједничког и веома опасног непријатеља – међународног тероризма. У овој борби, Русија поново стоји на челу, као толико пута у историји, када је наша земља, словенски народи али и свет у целини угрожен од стране хорди освајача и фанатика, опседнутих идејом светске доминације – каже Железњак.

Он је нагласио да није само тероризам претња независности и стабилности наших земаља.

– Покушаји политичких сила које не занима солидарност Словена, имају за циљ да деле наше народе путем мешања у унутарполитичке ситуације у различитим земљама, активно користећи оруђа информационог рата, очигледне лажи и политичке уцене, принудно увлачење суверених држава у војне блокове, наметање санкција, подстицања националне и верске мржње – поручио је Железњак.

Све ово што смо видели у великом броју земаља у источној Европи, тврди Железњак, укључујући и и пример дугорочног страдања украјинског народа, којем кијевски режим покушава да одузме све што их везује с нашим народом вековима.

– Сложена социјално-политичка ситуација, нажалост, видљива је и на Балкану, где званичници ЕУ и НАТО желе да покоре себи независне нације и униште њихове културне и историјске везе с Русијом. Требало би да будемо изнад ових провокација и да заједно држимо братску духовну везу, дијалог културе, историје и традиције, који је нам је остављен од наших предака – објашњава заменик секретара Главног одбора Јединствене Русије.

– За Русију у целини, као и наш парламент и нашу партију као водећу политичку снагу у земљи, развој мултилатералних културних, економских, политичких и друштвених веза између словенских народа и држава била је и остаје једна од кључних области рада. На свим могућим међународним тржиштима, ми смо активно укључени у развој пријатељства и партнерства са земљама које подржавају принцип очувања мира, стабилности, једнакости, добросуседства, поштовање људских права и очување културне и природне разноликости – истакао је Железњак и додао:

– У нашем заједничком празнику желим да пожелим свима нама мир и просперитет, да кажем нашој браћи Словенима из разних земаља да ми остајемо блиски по народном духу, упркос глобалним променама на геополитичкој карти света, спољних претњи и неспоразума и такође да поново уверим у нашу спремност да прискочимо у помоћ словенским народима у тешким временима и заштити словенске цивилизације, на коју смо поносни – закључио је Железњак.

 

Извор:  informer.rs