Издвајамо Свет

ЗАХАРОВА БРУТАЛНИМ ОДГОВОРОМ УНИШТИЛА АМЕРИЧКОГ СЕНАТОРА: Мекејн већ одавно изазива само жалост!

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Амерички сенатор Џон Мекејн је за телевизију Fox News изјавио да министар спољних послова Русије Сергеј Лавров није имао шта да тражи у Овалном кабинету Беле куће пошто је он „пропагандиста и саучесник разбојника и убице“, мислећи на Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Званична представница МСП-а Русије Марија Захарова је овако коментарисала Мекејнове последње изјаве:

„Очигледно је да је Мекејну мало својих политичких делатника – отрова је у њему кудикамо више. Мекејн већ одавно изазива само жалост. И никакве друге емоције“, преноси RT.

Састанак Лаврова, Трампа и руског амбасадора у САД Сергеја Кисљака одржан је 10. маја. Касније су амерички медији пренели да је Трамп наводно објаснио Лаврову разлоге за разрешење директора ФБИ Џејмса Комија.

Према наводима The New York Times, амерички председник назвао је Комија „лудаком“ и жалио се да је суочен са снажним притиском због Русије. Лавров је касније истакао да се они уопште нису дотакли теме оставке директора ФБИ.

Мекејн је, међутим, изјавио да „није знао ни шта да мисли“ о разговору између Трампа и Лаврова. „Не могу да схватим како неко може тако нешто да каже“, пожалио се сенатор.

 

Извор: Руска реч