Издвајамо Православље

МАНАСТИР ТЕМСКА: Чувен је по својим магичним мелемима који лече и најтеже болести(ВИДЕО)

Манастир Темска налази се на путу за Књажевац, надалеко је чувен по својим лековитим мелемима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија, мала земља великих изненађења! У који год крај земље да се запутимо можемо сазнати нешто ново, открити нове природне лепоте, чути нове приче…

Једна од тих скривених лепота Србије су њени манастири.

На само двадесетак километара од Пирота, на путу за Књажевац, крај истоименог села налази се манастир Темска.

Црква манастира посвећена је Светом Ђорђу. Манастир је саграђен у време владавине цара Душана, а сматра се да су га подигли његови сестрићи- браћа Дејановић.

Манастир живи преко 80 година, а у њему се чува дуга традиција справљања мелема за разна обољења.
Ова традиција започела је након давне 1928. године када су свој миру у манастиру Темска нашле руске монахиње, након Октобарске револуције.
Са собом су донеле и рецепте за справљење разноразих мелема. Од тада, па до данас задржала се исцелитељска традиција монахиња манастира Темска.

Старешина манастира Темска игуманија Ефросинија и још две монахиње, дочекују вернике и све постиоце манастира.
Монахиње вредно раде на справљању мелема, који су се показали невероватно ефикасни код лечења многих, чак и најтежих болести попут псоријазе, разних екцема, опадања косе и шуљева.

Будући да су надалеко познати по својим мелемима кажу да телефон не престаје да звони:

„Зову људи рано, касно увече, ноћу… Некада је заиста напорно, али знамо да чинимо добро људима. Они нам то и потврђују када се излече, јер нам се многи јављају и шаљу нам благослове“, каже мати.
За справљање ових чудотворних мелема користе се есенцијална уља биљака са Старе планине, маслиново уље и уља која са других светих места доносе ходочасници из целог света.
Уколико се нађете у околини Пирота, нећете погрешити ако неколико сати одвојите за мали излет и посетите ово невероватно место.

Извор:Опанак