Издвајамо Свет

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Најмање 28 хришћана убијено у нападу на аутобус!

У оружаном нападу маскираних мушкараца на аутобус са египатским Коптима јужно од Каира данас је убијено 28 особа, медју којима су и деца, а рањено је више од 20 људи, саопштили су египатски званичници нови биланс жртава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Спутњик који се позива на локалне медије, наводи да има и више од 35 жртава.

Неименовани званичник Министарства спољних послова Египта изјавио је на државној телевизији да је велики број деце међу жртвама данашњег напада.

Нешто раније, портпарол египатског Министарства здравља Халед Мегахед је за државну тв станицу рекао да су 24 особе убијене.

Напад се десио док су Копти путовали из провинције Бени Суеф до манастира Анба Самуел недалеко од града Миње. На лицу места се налази велики број амбулантних кола која превозе повређене у оближње болнице.

Египатски председник Абдел Фатах ал-Сиси сазвао је састанак званичника служби безбедности након смртоносног напада на групу хришћана на југу земље, јављају локални медији.

За сада нико није преузео одговорност за напад.

Хришћани су у Египту све чешће на мети екстремиста. Прошлог месеца је на празник Цвети извршено неколико напада на коптске цркве и том приликом су погинуле 44 особе. Након тих напада, за које је одговорност преузела Исламска држава, проглашено је тромесечно ванредно стање у земљи.

 

Извор: Блиц