Издвајамо Спорт

ПАРТИЗАН ОСВОЈИО КУП: Из ЗВЕЗДЕ ће грмети, оштећени за три пенала?!

Шест дана после шампионске титуле, Партизан освојио и Куп Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Занимљива и садржајна борба вечерас пред двадесетак хиљада гледалаца у Хумској, у борби за други трофеј сезоне. Много прилика, само један гол, и то Миленковићев за победу Партизана од 1:0 и дуплу круну црно-белих!

Црвена звезда је одлично ушла у вечерашњи меч. Мимо очекивања, црвено-бели су од првог минута вршили велики притисак на половини Партизана, а после само тридесетак секунди игре, Славољуб Срнић је изнудио прекршај за слободан ударац, уз жути картон Партозановом штоперу Бојану Остојићу.

Само три минута касније, виђена је спорна ситуација у казненом простору црно-белих. После центаршута са десне стране, Боаћи је пао приликом контакта са Остојићем, Звездина комплетна клупа је скочила, али се судија Мажић није огласио.

Ту ситуацију можете да видите ОВДЕ.

Звезда је и у наредним минутима имала иницијативу, покушавали су црвено-бели по боковима да пробију одбрану Партизана, али у томе нису претерано успевали. Ристић је солидно извео слободан ударац у 23. минуту, али лопта одлази тик изнад пречке Стевановићевог гола.

Али, како је утакмица одмицала, Партизан се ослобађао притиска и све чешће и све опасније претио из контранапада.

Три минута после Ристићевог “слободњака“, лепа акција Партизана преко трија Михајловић-Косовић-Леонардо, на крају Бразилац шутира право у Кахримана.

У 29. минуту нова опасна акција црно-белих, Јанковић шутира са неких 18 метара, али Кахриман избија лопту у корнер.

Само минут касније, још једна контра, овога пута Ђурђевић проиграва Леонарда који шутира искоса са леве стране, али лопта завршава тик поред леве стативе Кахримановог гола.

У 36. минуту жути картон за Доналда због прекршаја и слободан ударац за Партизан, али и Леонардо добија јавну опомену због приговора Мажићу пре него што је извео слободан ударац искоса са леве стране. Његов ударац Кахриман је поново избио у корнер.

Све то је био увод у оно што се догодило у 42. минуту. Била је то још једна брза акјција црно-белих, овога пута је Вулићевић центрирао са десне стране, а Ле Талек избио лопту у корнер.

Уследио је ударац из угла, а највиши у скоку поред Доналда и Боаћија био је штопер Партизана Никола Миленковић, који ударцем главом шаље лопту у мрежу немоћног Кахримана – 1:0, гол младог дефанзивца на опроштају од црно-белог дреса, с обзиром да ће наредне сезоне играти у Фиорентини.

Звезда је и на почетку другог полувремена покушала да изврши притисак на половини Партизана, као и у уводном делу утакмице, али интензитет њених напада ни изблиза није био тако снажан.

Није било много узбуђења све до 63. минута, када су гости још једном тражили једанаестерац, пошто је Немања Милић пао у казненом простору Партизана, али се судија Мажић опет није огласио, као ни у четвртом минуту.

На другој страни Леонардо у 65. минуту пропушта прилику да дуплира вођство Партизана. Шутирао је главом из непосредне близине, али лопта завршава изнад пречке.

Пет минута касније, нови покушај Ристића са дистанце, неког од играча Партизана је закачила лопта, али није преварила голмана Стевановића.

Распламсала се борба у тим тренуцима, па је већ у 70. минуту Леонардо још једном озбиљно припретио Звезди после акције резервисте Ђуричковића, Бразилац је шутирао из окрета, али лопта одлази поред гола.

Нешто касније Ђурђевић је вукао још једну контру Партизана, била је то ситуација три на два, али најбољи стрелац црно-белих одлучује да сам заврши акцију непрецизним шутем са двадесетак метара.

Звезда је поново била близу изједначењу у 83. минуту, када је Канга изнудио слободан ударац на 18 метара од гола, по средини. “Слободњак“ је извео Звездин капитен Александар Луковић, али није био прецизан, шутирао је преко гола. Нова претња по гол Партизана вишена је пар минута касније, када је покушао Петковић, али ни он није био прецизан.

Такође, на уласку у сам финиш меча, после Милијашевог корнера лопте је ишла малтене по гол линији црно-белих, али Остојић је на крају успео да избије лопту и отклони опасност.

Права драма виђена је у последњем минуту надокнаде, када су црвено-бели поново тражили пенал, али Вујаклија је оборен на ивици казненог простора. Слободан ударац за Звезду извео је Милијаш, али голман Партизана Стевановић израста у јунака меча.

Партизан: Стевановић, Вулићевић, Остојић, Миленковић, Монир, Јевтовић, Косовић, Михајловић (Ђуричковић од 66.), Јанковић (Илић од 89.), Леонардо (Радин од 84.), Ђурђевић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Ле Талек, Канга, Боаћи, Плавшић (Вујаклија од 68.), Доналд, Анђелковић, Срнић (Милић од 60.), Ристић (Милијаш од 86.).

 

Извор: sportske.net