Издвајамо Русија

Путин је у рату изгубио брата, баку и ујаке, а оно што је јуче урадио ГАНУЛО је многе! (ВИДЕО)

Сви су били почаствовани што је са њима раме уз раме био председник

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учесници су шетали у колони „Бесмртног пука“, држећи у рукама транспаренте са портретима својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

У Москви се јуче већ шесту годину заредом одржала манифестација „Бесмртни пук“. Догађају је присуствовао и Владимир Путин. Више од 750.000 људи учествовало је у шетњи само у Москви, саопштило је Министарство унутрашњих послова Русије.

Учесници су шетали у колони „Бесмртног пука“, држећи у рукама транспаренте са портретима својих рођака који су учествовали у Великом отаџбинском рату.

Путин је у шетњи носио портрет свог оца, учесника Великог отаџбинског рата. Његов отац је прво био припадник совјетске морнарице током 1930 – тих, а потом током рата је био део батаљона НКВД. Касније пребачен у регуларну војску, где је био озбиљно рањен 1942. године.

Руски председник је у току Другог светског рата изгубио неколико блиских чланова породице. Његов брат Виктор умро је током окупације Санкт Петербурга (тада Лењинграда), баку по мајци су му убили немачки окупатори 1941. године, а ујаци су му нестали на фронту.

Акција „Бесмртни пук“ одржава се на Дан победе у Русији и у другим земљама, а прошле године је акција одржана у чак 50 држава. У Русији је основан сверуски грађанско-патриотски покрет „Бесмртни пук Русије“.

 

Извор: srbijadanas.com