Издвајамо Православље

СУТРА СЛАВИМО СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ЧУДОТВОРЦА: Ако сте БОЛЕСНИ, ево шта МОРАТЕ да урадите..

Православна црква и верници сутра прослављају Светог Василија Острошког.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Василије Острошки се слави као велики чудотворац чија су чудотворна дела позната и изван граница Српске православне цркве.

Његово свето тело у целости почива у острошкој испосници, неподложно закону труљења, више од триста година.

Још веће чудо и доказ светитељства светог Василија јесте чудотворна моћ његовог тела.

Прочитајте још: НОВО ЧУДО ПОД ОСТРОГОМ: На стени изнад манастира оцртао се ЛИК који не може свако да види (ФОТО)

Он, који је у свом земаљском животу више личио на анђела него на човека, уздигао је свој дух до престола божјег, а своје тело обесмртио. То свето тело било је за време земаљског живљења храм духа светога, а после растанка са душом, постало је ризница благодати.

Не могу се избројати разна чудеса, која је господ преко њега учинио и које сваким даном чини и показује над сваким оним који долази и тражи помоћ посредством овог великог светитеља, јерарха и учитеља, и подвижника православне вере.

Многи верују да ће, ако се заветују да ће на светог Василија отићи на Духове у манастир Острог, њихова, или болест неког њима ближњег, нестати „као руком однесена“.

Прочитајте још: ЧУДО У БАЊАЛУЦИ НА ВЕЛИКИ УТОРАК: Мироточи икона Свете Тројеручице, жуто уље се слива низ зид…

Ако решите да потражите помоћ овог свеца, од сутра треба да почнете строги пост који ће трајати све док на Тројице или Духове не одете на Острог и тамо се причестите.

Ако познајете особу која се спрема на овакво путовање, требало би да јој однесете уља, тамјана и памука да са собом понесе и да то остави код свеца „да преноћи“.

Памук, уље и тамјан који су ношени на Острог треба чувати за „не дај Боже“.

Курир поклања постер Молитву за здравље Светом Василију Острошком Чудотворцу

Сутра, 12. маја, Курир сваком читаоцу поклања постер Молитву за здравље Светом Василију Острошком Чудотворцу. Небројна су чуда исцељења која се везују за овог чудотворца. Међу недавна чуда спадају: случај двомесечне бебе којој је излечено запаљење скочног зглоба, девојчица која је проговорила и момак који је проходао. Сва три забележена случаја су, по извештајима лекара, били такви да су само тешке операције могле да им помогну, али су захваљујући молитвама у Горњем манастиру Острог променили своју судбину.

Прочитајте још: ЧУДО У ХРАМУ У ЈЕРУСАЛИМУ: Верници фотографисали Христове отворене очи на Светом крсту на Голготи, страхују да је то лош знак

Свети Василије Чудотворац рођен је као Стојан Јовановић у селу Мркоњићи, у Херцеговини, 1610. године. У страху од данка у крви, родитељи су га још са дванаест година послали у манастир Завалу где је његов стриц био игуман. 1638. године одлуком Светог синода у Пећи, рукоположен је за митрополита херцеговачког. Након што су Турци разорили манастир Тврдош, Свети Василије се сели на манастир Острог, где је и преминуо 1671. године. Његове мошти се тамо чувају до дана данашњег, а у моћ исцељења верују подједанко народи свих вера. У Острогу се сваке године на Тројичине дане одржава велики Народни сабор.

 

Извор: Курир