Издвајамо Регион

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ВИКТОРА ОРБАНА: Сорош гура милионе миграната у Србију!

Џорџ Сорош хоће да Европа прими милионе миграната годишње и да од њега узима зајмове и до 100 милијарди евра, каже Лајош Kеша, шеф посланика странке Фидес и сарадник мађарског премијера Виктора Орбана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џорџ Сорош, злогласни амерички милијардер познат по изазивању криза и крвавих нереда по свету, планира да Србији пошаље нови огроман талас миграната и на њима заради право богатство!

Ово тврди Лајош Kеша, шеф посланика владајуће странке Фидес и блиски сарадник мађарског премијера Виктора Орбана. Према његовим речима, Сорош тврди да би Европа требало да прими и неколико милиона миграната сваке године (!), па да од њега узме зајмове и до 100 милијарди евра!?!

Да би реализовао овај план, додаје Kеша, амерички тајкун планира да нападне сваку власт у државама на Балкану која ради на заустављању миграција.

Да ствар буде озбиљнија, већина миграната би у овом случају морала да прође кроз Србију јер је транзитна земља!

‘Добар бизнис’

Kеша каже да је Сорош преко својих „агената“ организовао демонстрације у Мађарској како би спровео своју замисао.

– Сорош тврди да би Европа требало да прими неколико милиона миграната сваке године и да од њега узме зајмове и до 100 милијарди евра, јер то је „добар бизнис“. Сорош је против сваке владе која ради на заустављању миграција… Зато и даље напада мађарску владу – рекао је Kеша гостујући на мађарској државној телевизији М1.

Kоментаришући ове информације, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић оцењује да ово, уколико се и оствари, не би требало да буде велики проблем за нашу државу.

– Србија јесте транзитна земља и вероватно би ти људи прошли кроз нашу територију, али се не би задржавали. Уосталом, много тога би требало да прођу да би само дошли до Србије. Мислим да ово, уколико се заиста догоди, неће представљати велику кризу за Србију. Нас више брину садашње жице и границе – наглашава Цуцић, додајући да не жели да коментарише ситуацију у Мађарској:

– Да ли Сорош покушава да дестабилизује ту државу или не, као и како ће се тамошње власти даље понашати, заиста не знам. Не мешамо се у унутрашње ствари комшија…

Мирослав Паровић, шеф Народног слободарског покрета, тврди да се иза ових информација кризе жеља за хаосом на Балкану.

– План НАТО пакта је да преко вештачки изазване мигрантске кризе изазове безбедносну кризу у Европи и да на тај начин буквално као таоце држи све државе, па самим тим и Србију. Решење за овај проблем је нова заједничка безбедносна политика у Европи, али без НАТО пакта и на политичкој основи Париз – Берлин – Москва. То је нама Србима од животног значаја – подвлачи Паровић.

Огромна опасност

Аналитичар Драгомир Анђелковић, на другој страни, оцењује да је ово огромна опасност за Србију.

– У тренутку кад се границе затварају, људи који буду онемогућени да изађу из Србије могу да изазову хаос, од бунта и немира до зараза. Треба озбиљно схватити упозорења. Срећа па Мађарска, као чланица ЕУ, заступа овакав став према мигрантима. Иначе би ситуација била много тежа – закључује Анђелковић.

 

 

Извор: Информер