Издвајамо Русија

ПУТИН О АМЕРИЧКОЈ ШИЗОФРЕНИЈИ: Лаврова треба казнити јер са нама није поделио тајне које му је одао Трамп

Русија је спремна да представи Сенату и Конгресу САД белешке разговора министра иностраних послова Русије Сергеј Лавров и председника САД Доналда Трампа ако Вашингтон то буде желео, изјавио је председник Русије Владимир Путин на прес-конференцији са премијером Италије Паолом Ђентилонијем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У Сједињеним Државама се развија политичка шизофренија. Ни на један другачији начин не могу да објасним оптужбе актуелног председника да је Лаврову одао неке тајне. Узгред, треба га (Лаврова) казнити, јер те тајне није поделио са нама, ни са мном, ни са представницима специјалних служби Русије. То је врло лоше са његове стране“, нашалио се шеф руске државе.

„Чега се све могу сетити људи који генеришу овакву глупост, тешко је представити. Они антируским паролама потресају политичку ситуацију у Сједињеним Државама. Они или не схватају да причају глупости, онда су глупи, или све разумеју, а тада су опасни и бескрупулозни људи“, рекао је шеф руске државе.

Ако администрација Сједињених Држава буде сматрала да је то потребно, спремни смо да предамо белешке разговора Лаврова и Трампа и Сенату и Конгресу САД, додао је Путин на прес-конференцији.

Како је навео помоћник руског председник Јуриј Ушаков, састанак Трампа и Лаврова није сниман, већ је само прављен стенограм.

Путин је високо оценио резултате састанка министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова и председника САД Доналда Трампа.

„Што се тиче резултата посете министра иностраних послова Лаврова САД и његовог састанка са председником Трампом: високо их оцењујемо. То је била прва посета, реципрочна посета нашег министра иностраних послова, након што смо ми у Москви примили државног секретара Тилерсона. То је уобичајена међународна пракса“, рекао је Путин.

Раније су медији саопштили да је Трамп шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову и амбасадору Русије у САД Сергеју Кисљаку саопштио тајне информације. Према подацима новинара, те информације су биле толика тајна да су се криле од савезника и биле су доступне само ограниченом броју људи унутар америчких власти.

Портпарол председника Русије Дмитриј Песков назвао је потпуном глупошћу медијска саопштења да је председник САД Доналд Трамп током састанка у Вашингтону министру спољњих послова Русије Сергеју Лаврову предао „тајне информације“ о терористичкој групи ДАЕШ.

 

Извор: rs.sputniknews.com