Издвајамо Србија

ТАЧИ НАСТАВЉА ДА ПРОВОЦИРА: „Змија“ поручио – ПИСАЋЕ СЕ НОВА ИСТОРИЈА О КОСОВУ!

Тачи хоће поновно писање историје о Косову и Албанцима

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски председник Хаšим Тачи изјавио је да постоји могућност поновног писања историје, и то, како наводи, „на основу објективности и научне тачности“.

„Још се сматра да се моžе учинити виšе да се разлучи потпуна истина и допринос и улога Косова у независности Албаније, улози Косова у периоду измеду два светска рата“, рекао је Тачи у Приšтини, на обележžавању 50. годишњице оснивања историјског Института „Али Хадри“.

„Косово је сада демократска земља и све препреке и идеолоšшке обавезе писања историје по поруџžбини су заврšшене једном заувек“, казао је Тачи, објављено је на његовој званичној интернет страници.

Он је позвао да се не деформишšе проšшлост и истакао да „треба да се превазиђе и став неких страних историчара који су управо политички агенти, различитих катедри, које априори припремају нове истраžживаче и саветују их да се не заснивају 100 посто на албанским историографским изворима“.

„Они отварају разлиците идеје, разлиците тезе, које су у потпуности дезинформација, од Скендербега до данаšњих дана историје албанског народа“, сматра Тачи.

Обећавајући подрšшку косовских институција, како каже, истини и историји албанског народа, Тачи је рекао да албански народ заслужžује да се каžе истина без политичког, идеолоšшког или регионалног утицаја.
„То је богата историја, славна, историја која заслужžује да се каžе истина и само истина, без идеологије, без политицких утицаја, без регионалних утицаја, о историји уопšтено, али и о личностима које су теžиле ослобођењу Косова, томе да Косово учини независним, стварању Албаније и албанског народа“, закључио је Тачи.

 

Извор: Танјуг