Издвајамо Србија

ВУЧИЋ: Не брине мене претња Харадинаја,него што Европа ћути на ове лажи о Србији

Премијер говорио о тренутној ситуацији у региону

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић изјавио је да га не плаше претње Рамуша Харадинаја, али да га брине што Европа и свет ћуте на лажи које се износе о Србији.

– Како је Харадинај рекао, немој да се качиш са мном? Реч је о широкој акцији… Не нападају они мене, већ им смета снага српске државе. Харадинајеве претње су на то усмерене. Ако је његова претња видећеш шта ће ти се догодити, не знаш ти ко сам ја, могу само да кажем да добро знам ко је он… – рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву бившег вође ОВК, у којој му је поручио да се „не игра Албанцима“, навео је да „не зна шта би рекао и како да то коментарише“.

– Нападају нас јер виде већу снагу, већу енергију и моћ српске државе, а то није смело да се дозволи. Те речи очигледње претње Харадинаја, личне и политичке су у сврси да Србија не буде снажна. Ако је претња, као „води рачуна“, „догодиће ти се нешто“… Знам добро ко сте, видео сам шта се догодило са онима који су сведочили, прегажени су у Подгорици, обесили су се из заседе – рекао је Вучић.

Како је навео „није одушевљен тиме да желе да га натерају да ћути и да учествује у скривању злочина“.

Премијер је истакао да је пре три године рекао политичким противницима да их добро познајем и да морају да нађу неког бољег од њих да га победи.

– Отићи ћу сам и отићи ћу у тренутку кад не будем више могао да допринесем Србији. Не водим националистичку политику, већ одговорну политику мира, али нисам дозвољавао да нико ради против Србије. Свима сам у региону пружио руку, али не пружам руку злочину. Не плашим се њихових претњи – рекао је Вучић и додао:

– Они су опасни људи, али не брину мене они и њихове претње, већ ме брине што у Европи сви ћуте, што је против Србије дозвољено користити лажи.

Извор:srbijadanas.com