Издвајамо Спорт

ВУЧИЋ ПРОГОВОРИО О СИТУАЦИЈИ У ЗВЕЗДИ И ПРЕДЛОЖИО РЕШЕЊЕ: Фајнал фор смо купили, нису нам га поклонили

Гостујући на Радио телевизији Србије, председник се дотакао и теме о кошаркашким клубовима у нашој земљи.
Како су и Црвена звезда и Партизан у све лошијој финансијској ситуацији, мораће нешто радикалније да се предузме како би ти велики клубови опстали у данашњем спорту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Александар Вучић је добио питање о томе да ли ће помоћи Звезди која је упркос успесима и добрим играма у Европи у веома лошем стање, те је неизвесна будућност актуелног првака Јадрана и Србије.

– Држава је много помогла КК Црвена звезда и КК Партизан. Хвала Пековићу, који је то говорио и који је давао своје паре за Партизан, за разлику од неких који су се само бусали. Хвала и Човићу који је увек истицао да је држава помагала – поручио је председник Србије и наставио. Док не дође до приватизације неће бити здравог система. Онај ко купи клуб знаће и како карте да наплаћује и све остало… Људи ће доводити децу на утакмице, као када се оде на НБА меч. Овај систем сада је, условно говорећи, рекетирање државе, поручио је Александар Вучић.

Председник Србије је улио поверење речима да ће држава и следеће године помагати српским клубовима, али да се већ од 2018. или најкасније 2019. мора направити нека већа промена која би растеретила државни буџет од стране Звезде и Партизана, али и осталих домаћих клубова.

– Помагаћемо и Звезди и Партизану и за следећу годину. Господин Човић је веома способан, људи из управе Партизана су веома способни. Влада Србије је купила Ф4 и људи морају да имају у виду да смо дали много и даћемо и следеће године. Али ајде нека реше нешто за 2019. годину. Обраћам се свима, и Звезди и Партизану и Војводини и Нишу, закључио је Вучић.

Извор: hotsport.rs